Alla Sveriges trafikskyltar på samma webbplats

Eftersom vägverket envisas med att byta namn och göra om sin webbplats stup i kvarten så fungerar väldigt få av länkarna på den här sidan just nu. Därför har jag bestämt också mig för att bygga upp min egen databas över sveriges alla trafikskyltar.  Den är just nu under uppbyggnad, men jag ska få dit alla vägmärken och trafikskyltar som finns inom kort. Du hittar den på www.lindqvist.com/trafikskyltar.

Trots det har jag nu lyckats hitta alla länkar till svenska trafikskyltar, eller, med vägverkets terminologi, vägmärken.

Utgå från www.vv.se/templates/page3____2279.aspx
Därifrån kan du hämta förbudsmärken, påbudsmärken, tilläggstavlor, trafiksignaler, upplysningsmärken, varningsmärken och även läsa om vägmärkeshistoria och nya vägmärken, som t.ex. den nya skylten som ska påvisa var zonerna för trängselavgifiterna går i Stockholm.

Äldre material, numera felaktiga länkar:
Vägverket - Trafikskylten påbjuden högersväng Äntligen har jag hittat webbplatsen som innehåller bilder på och beskrivningar av alla svenska trafikskyltar! Det har sannerligen tagit sin tid att hitta den. Jag har vetat att den har funnits, men inte var och att jag inte har hittat den tidigare beror helt enkelt på en terminologisk miss från Vägverkets sida. I teras terminologi heter det inte trafikskyltar, utan vägmärken.

Nåväl. Klicka här för Vägverkets vägmärkessida:
www.vv.se/templates/page3____2279.aspx

Ladda ner bilderna i för tryck!

Samtliga trafikskyltar kan laddas ner i tiff-, Illustrator och WMF-format. Osäkert varför, men jag tänka mig mycket roligt som man kan hitta på vad gäller egna trafikskyltar. Påbjuden backning? Men den verkliga anledningen är, som jag ser det, att man här, alldelses gratis, har tillgång till det viktigaste ur de snordyra böcker som körskolorna försöker tvinga oss att köpa.

Några exempal på vad man kan hitta:

  • Trafikskylt: Vägverket - Trafikskylten för påbjuden höger- eller vänstersväng. Varningsmärken
  • Påbudsmärken
  • Väjningspliktsmärken
  • Förbudsmärken (kan man göra mycket kul med…)
  • Upplysningsmärken] (jag gillar verkligen motortrafikledsskylten)
  • Tilläggstavlor »»»] (gäsp…)

Dessutom hittar du allt det där andra som körskolan tvingar dig att köpa böcker om (trafiksignaler, polismans tecken, vägmarkeringar och sånt). Fast på Vägverkets webbplats är de alldeles gratis. Alltså. Gör din egen körskolebok!

T-shirts med trafikskyltar

Min vana trogen har jag nu gjort ett par t-shirts med mina favorittrafikskyltar. Kolla t.ex. in min t-shirt med vägmärket varning för älg och vägmärket Motortrafikled.