#Almedalen är inte riktigt slut ännu

Det är lördag i Almedalen. Förra året var det här sista dagen, och jag som då var här första gången var rätt häpen över hur tomt det var. Det var då Miljöpartiets dag, och de båda språkrören höll sitt tal redan kl 15. Sedan var det oåterkalleligt slut och ”alla” (utom Sociala Mediaakuten och Makthavare-redaktionen) åkte hem. I år finns det ett parti till som tävlar om utrymmet och veckan är förlängd till 8 dagar.

Må så vara. Men ute på gatorna har stånden plockats bort. Donners Plats har blivit framkomlig igen, Expressen håller så smått på att packa ihop sin valstuga och även här på Bloggplats H12 har aktiviteten avtagit. Det som återstår nu, känns lite som en efterfest som inte riktigt vill ta sig.

En av vännerna i GMA11-kollektivet berättade i morse om hur fredagskvällens festande övergick i barstängning och efterfest på ett hotellrum där det visade sig att minibaren bara innehöll två flaskor Loka. Det är en bild som perfekt beskriver stämningen under Kristdemokraterna dag och inför Sverigedemokraternas.

Men precis som förra året stannar vi som håller på med och hänger runt med morgonsändningarna kvar och håller en avslutande sändning. Förra året höll vi den efter att Almedalsveckan var slut men i år håller vi den under den sista dagen. Jimmie Åkesson kommer att hålla sitt första tal från scenen i Almedalen mitt under sändningen och min tanke är att jag ska gå ner och göra en direktsändning därifrån mitt under GMA11-sändningen. Jag hoppas att jag får till det. Jag tänkte bevisa att även jag kan vara ”fair and balanced” i frågan.

Missa inte sista God Morgon Almedalen imorgon, oavsett om du är kvar i Visby eller sitter hemma. Förra året höll vi på i 2,5 timme och det dracks Gammeldansk i sändning. I år känns det som om vi kan hålla på ännu längre.