Altus är tillbaka under domänen Alltus.se

Altus, sökmotoroptimeringsföretaget som har lyckats få sig själva avstängda från Google, försöker nu rädda situationen genom att göra en sajt som faktiskt är sökmotoroptimerad. Det gör de på www.alltus.se, och banne mig om man inte hittar en osynlig länk som dessutom visar upp helt olika innehåll när jag tittar på den och när sökmotorerna tittar in där.

Altus arbetsmetod har dels varit att arbeta med frame-sajter, där det enda synliga tecknet på att de har gjort någon som helst nytta för kunden, har varit att de har lagt in

noframes-kod. Denna kodsnutt har haft två syften. Dels att faktiskt lägga in relevanta sökord inom h-taggar, men också att lägga in länkar till Altus egen sajt.Man kan väldigt enkelt hitta de kunder Altus har gjort detta för genom att, från Google.se, söka efter Altus SEO, och avgränsa resultaten till svenska sidor. Så här:

www.google.se/search?hl=sv&q=altus+seo&meta=lr%3Dlang_sv

Sökresultaten från ovanstående länk skulle, tillsammans med en mapp med pressklipp, kunna utgöra en väldigt bra lista över företag att kontakta för vilket sökoptimeringsföretag som helst. Själv är jag inte särskilt intresserad. Sajterna som hittas är oftast hopplösa fall i mina ögon. Den metod jag följer för sökmotoroptimering passar bäst när man bygger en ny sajt, den lämpar sig inte till att optimera en sajt på 4-5 sökord som alla ska leda till ett frameset.

Uppdatering i januari 2007

Sedan texten ovan skrevs har mycket vatten runnit under broarna, och Altus har sålts till danska Notabene.net. Få av länkarna ovan visar idag någonting intressant över huvud taget, men texten är ändå historiskt intressant eftersom det handlar om en tid när rena Klondike-stämningen rådde i den svenska sökmotoroptimeringsbranschen.