Apples läsplatta: iTablet eller iSlate?

Det ryktas ivrigt om att Apple kommer att presentera en iTablet – en läsplatta eller extra large iPod – på MacWorld i Januari. Alldeles otroligt ivrigt faktiskt. Så ivrigt att jag tyckte att det kunde vara värt att kolla in om det fanns någon lämplig domän ledig. Det var det liksom fler än jag som hade gjort:

iTablet.cc ser fortfarande ledig ut om någon är sugen… Men faktum är att jag nog var ute i senaste laget hur som helst. Nalle Rosell som äger den svenska domänen bokade den redan  spekulera om en iTablet redan29 juli i år. Man får ta och gratulera.

Å andra sidan säger ännu senare rykten att namnet på Apples läsplatta kan komma att bli iSlate och det känns som om alla jullovslediga domänspekulanter har hakat på ryktet:

För iSlate är inte ens cc-domänen ledig, och iSlate.se bokades redan i slutat av oktober av ett väldigt avpersonaliserat utländskt företag med kontakttelefonen +61.894749009

Om man får tro på domänspekulanterna så blir namnet alltså iSlate. Spännande det här…

Å andra sidan finns det många andra lämpliga domäner lediga kring ordet. iPhone24.se kanske får kan komma att få ett syskon… För hur det än är så är jag helt övertygad om att Apples läsplatta kommer att bli hetare än någonting annat i den vägen när den presenteras.