Att spamma från sin jobbadress

2003-07-07 – Den som bestämmer sig för att använda obeställd e-postreklam som marknadsföringsmetod bryter visserligen inte (ännu) mot lagen, men mot en väl utarbetad nät-etikett. Om man ändå gör det utsätter man sig för risken att reta upp flertalet av sina mottagare. Om man ändå bestämmer sig för att försöka sig på en karriär som spammare bör man därför kanske se till att skaffa sig en e-postadress som inte kopplas till någon annan organisation än den man företräder i spammet. Annars är det rätt säkert att man retar upp så gott som alla sina mottagare.

Detta kan te sig som självklarheter som alla känner till eller kan förstå. Men tydligen inte den kristdemokratiske riksdagsmannen Tuve Spångberg. Han använde sin arbetsadress som alltså går under domänen riksdagen.se, till att skicka reklam för sin bok om släktforskning till adresser som han samlat ihop till på släktforskarwebbplatser.

Tuve försvarar sig till Expressen med att det inte alls rör sig om några massutskick, utan om personligt avsända mail som alla har lite olika innehåll. Det har de flesta av mina cirka 200 spam om dagen också. De brukar börja med Hi Bertposter, Hi iklas, eller Dear nikkelindqvist. Men, men. Tuves spam kanske var lite mer personliga än så… Men att skicka dem från en riksdagen.se-adress!

Hoppas nu att riktigt många av Tuves mottagare har sådana spam-filter som automatiskt genererar en abuse-anmälan. Det vore ju riktigt skojfriskt om domänen riksdagen.se började svartlistas som spam-avsändare, eller?

Relaterade länkar:

Läs mer om Tuve Spångbergs marknadsföringsmetoder på

Hubbens blog, Expressen.se och i Anbytarforum