Avpixlat större än TV4, GP och Sydsvenskan? Nej, långtifrån!

Att Sverigedemokraterna har en förmåga att läsa statistik som fan läser bibeln (eller för all del koranen) är känt för alla som har försökt diskutera statistik med dem. Men det är ändå skrämmande när Erik Almqvist, Sverigedemokraternas talesman i ekonomiskpolitiska frågor har så svårt att förstå öppna data som är lätta att verifiera. För nej, Avpixlat är inte ens i närheten av besökarantalet på TV4, GP eller Sydsvenskan.

Erik Almqvist pratar strunt

Erik Almqvist på Twitter: Avpixlat större än TV4, GP, Sydsvenskan. Snart ikapp SR!

Det Erik Almqvist grundar sitt uttalande på är Alexas topsite-ranking för svensk traffik, en mätmetod som är nästintill värdelös, och särskilt i Sverige. Alexa kan nämligen bara mäta besök som på något sätt rapporterar tillbaka till Alexa. Det gör Avpixlat, genom att använda Alexas mätscript längst ner på sidan. Men när det kommer till TV4, GP och Sydsvenskan så kan Alexa enbart mäta trafik från besökare som har Alexas egen toolbar, eller någon Toolbar som rapporterar tillbaks trafiken till Alexa.

Ett bättre sätt att mäta är att använda Google Trends for websites. Ett mätverktyg som fungerar hyfsat för sajter med mer än 100 000 unika besökare i veckan. Om vi matar in adresserna till de fyra sajterna i den tjänsten så blir bilden en helt annan:

Google Trends for Websites-data för Avpixlat, TV4, GP och Sydsvenskan

Observera att jag har använt Google Trends for Websites, som mäter unika besökare (till skillnad från Google Trends som mäter sökningar) genom att använda data som Google samlar in från folk som använder Google Chrome eller har den betydligt vanligare Google Toolbar installerad). Det är alltså data som är betydligt mer jämförbar än Alexa-data som ger ett verkligt smalt dataurval.

Jag själv tycker ändå att Avpixlat.info är nog så stora. Om vi jämför med Reco.se, där jag har järnkoll på besöksstatistiken och som också visar upp besöksdata på ett transparent sätt via den öppna mätsajten (som baserar siffrorna på Google Analytics) så kan jag gissa att Avpixlat kan vara uppe i 200-300 000 unika besökare i veckan. Jag passar också på att jämföra med Blondinbella.se som också mäts via SIS-index. Här är datat för dessa sajter genom Google Trends for Websites och under grafer från SIS-index:

Google Trends for Websites: Avpixlat.info vs Reco.se vs Blondinbella.se

Här är exakta siffror över unika besökare på Blondinbella.se via SIS-index.se:

Öppen trafikdata från Blondinbella.se via SIS-index.se

Och här är motsvarande siffror för Reco.se via SIS-index.se:

SIS-index-data för Reco.se, en sajt där jag har järnkoll på siffrorna via Google Analytics

Vi ser i graferna ovan att Avpixlat, enligt SIS-index, har nästintill dubbelt så många unika besökare som Reco.se och att de slås av Blondinbella med cirka 7500 dagliga unika besökare. Om vi då jämför med de allmänt tillgängliga siffrorna som vi kan få ut via SIS-index så ser vi att Reco.se har ungefär 120 000 unika besökare i veckan och att Blondinbella.se har knappt 400 000 unika besökare i veckan (en siffra som alla vi andra är djupt imponerade av). De exakta siffrorna är inte viktiga här, utan det jag är ute efter är att Google Trends for Websites ger en hyfsat korrekt bild, när man har äkta data att jämföra med.

Det har inte Alexa, och det har inte Erik Almqvist i sin tweet.

Däremot kan vi, utan att behöva anstränga oss över hövan sluta oss till att Avpixlat har någonstans runt 200 000 – 300 000 unika besökare i veckan. En siffra som (med förvånandsvärd transparens) bekräftas av Mats Dagerlind  (som i vanliga fall brukar förneka all närmare kunskap om hur Avpixlat drivs. Men här har relativt exakta siffror över dagliga besökare:

Mats Dagerlind om antalet dagliga unika besökare på Avpixlat

200k/mån var en felskrivning var en siffra som Mats Dagerlind snabbt rättade till 200/vecka. Hursomhelst. Nu tror jag att vi ska ta Mats Dagerlinds siffror med en rejäl nya salt, men egentligen behövde vi alltså inte ens gå igenom räkneövningarna ovan. Vi kan helt enkelt jämföra Dagerlinds siffror med de data som TV4, GP och Sydsvenskan presenterar genom den kontrollerade statistiktjänsten KIA Index:

 • TV4.se: 625 844 unika besökare under vecka 7
 • GP.se: 526 048 unika besökare under vecka 7
 • Sydsvenskan.se: 442 042 unika besökare under vecka 7

Jag tror vi kör den första grafen i repris här va? Avpixlat har alltså en bra bit kvar till de trafikmängder som TV4, GP och Sydsvenskan har, och om Eric Almqvist vill jämföra data med andra sajter tycker jag att Avpixlat borde börja redovisa sina siffror via SIS-index de också (det är gratis).

Google Trends for Websites-data för Avpixlat, TV4, GP och Sydsvenskan

Även om du inte är det minsta intresserad av webbanalys, tror jag att grafen ovan är väldigt tydlig. Kom ihåg Erik Almqvists verklighetsförankring nästa gång du hör honom redovisa siffror som har med ekonomisk politik att göra. Och tänk bara en kort stund om hans siffror då är lika illa underbyggda som siffrorna bakom tweeten om Avpixlats trafik.

 • Magnus

  Underhållande. :) Tack!

 • Pingback: Erik Almqvist och statistiken

 • Rogue27

  Intressant. Är det inte Almqvist som ”räknat ut” att varje invandrare i snitt kostar 700 000 om året?

  • SM811

   Ersättningar för ensamkommande asylsökande barn och ungdomar
   ttp://www.migrationsverket.se/info/428.html
   Bara boendet kostar 693500 kr /år.

   • Magnus

    Nej, bara boendet kostar såklart inte 693500 kr per år (exakt siffra förresten :) ), inte i de baracker och rum som de bor i. Men det är sant att dagersättning är upp till ett så stort belopp att kostnaden per barn (och ett och annat ”barn”) kan vara bortåt 700 000 kr per år, där dygnskostnad är ett par tusen kr per dag inkluderande allt (husrum, mat, verksamheter osv).

    Apropå de 15 816 kr per dygn var det den högsta kostnad som angetts någonstans och den berodde på att ”inte boendeplatserna utnyttjats effektivt och MV fått betala för en del tomma platser”. Kan du inte läsa?

  • SM811

   Tidningen Riksdag & Departement nr 7/2012 upplyser att Riksrevisionen hittat intressanta fakta. I Sigtuna kommun kostar ensamkommande flyktingbarn 15 816 kronor – per “barn” och dygn. Så räknar vi 15 816 kronor x 365 dagar får vi fram
   den enorma summan på 5 772 840 kronor per “barn”.
   http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/02/28/ett-ensamkommande-barn-kostar-15-816-kronor-per-dygn/

   • Rogue27

     Så även om detta skulle stämma så är det applicerbart på samtliga invandrare? Det var kanske så Almqvist o co räknade i och för sig…. Finns det nån Sdare med ekonomiutbildning?

   • Magnus

    Men det beloppet anges som extremt och beroende på att lokalerna stått tomma. Vi har ett par tusen s k ensamkommande barn som i snitt kostar mindre än 1 milj kr per år. 600 000-700 000 kr kanske. Vad de kostar nationalekonomiskt torde vara mindre, bl a med tanke på att moms på konsumtion går tillbaka. (Moms f ö en post SD ignorerat i två senaste skuggbudgetar, trots påpekanden från nationalekonomer. Det jämte att andra kostnadsposter för invandring inte är det. Men är ingen större risk att SD:s budgetar tas på allvar…)

    • Erik0

     Om pengarna går till t.ex. pensionärer istället som SD föreslagit så köper de väl också saker för pengarna och betalar alltså in samma moms. Dessutom är pensionärerna antagligen mindre benägna att skicka pengarna till släkt i utlandet.

 • Magnus_A

  ”De exakta siffrorna är inte viktiga här”.
  Det var verkligen huvudet på spiken.
  Du gör en omräkning mellan dagliga unika besökare och veckoliga unika besökare för Blondinbella och Avpixlat och utgår utan vidare diskussion från att det relativa förhållandet dem emellan ska vara lika när du transponerar värden från Google Trends dagvärden till SIS-index veckovärden.

  Om man nu ska jämföra värden är det hederligare att ta veckor som återfinns både i Google Trends och i SIS-index. En sådan vecka är vecka 4 (23-29/1) där Bella och Avpixlat ligger väldigt nära varandra de flesta dagarna i veckan.
  Om vi nu bortser från felet som uppkommer när man jämför äpplen med päron (dagsvärden med veckovärden på olika sidor) så hade Bella v 4 360 298 unika besökare/vecka.
  Den lilla skillnaden mellan Bella och Google Trends i vecka 4 motiverar inte din slutsats att Avpixlat skulle ligga på neråt 200 000 unika/vecka. Snarare på eller över 300 000 unika/vecka den aktuella veckan. Men en mer korrekt jämförelse mellan sajternas relativa storlek på dagsbasis får anstå tills någon har digitaliserat diagrammen från Google Trends.
  En rimlig metod om man nu måste transponera mellan dags och veckovärden borde istället vara att räkna ut medelvärden över en längre tid, till exempel 30 dagar, för dagliga unika för ett antal jämnstora sajter av samma karaktär (dvs bloggar, Reco kan ha ett besöksmönster som avviker från både Bellas och Avpixlat, det är troligt att de sistnämnda har en mer trogen publik som besöker sidorna oftare än vad Reco har). När man har ett bredare material kan man jämföra med veckovärden från SIS-index. Men det är egentligen obehövligt, eftersom man bara introducerar en okänd felkälla. Det är bättre att mäta webplatsernas relativa storlek i Google Trends direkt efter unika/dag. Och då får man en jämförelse som håller bättre:

  Avpixlat << DN.se, GP.se, tv4.se,sydsvenskan.se, aftonbladet, expressen, sr, svt m fl större mediehus

  Avpixlat newsmill.se, dagensmedia.se, resume.se

  Avpixlat >> etc.se, dagensarena.se m fl politiksidor

  Min avrundning och klassificering.

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Nu är jag rätt bergis på att Avpixlat vann på min transponering eftersom väldigt stor del av Avpixlats publik, som du skriver, troligen återkommer dagligen, i högre utsträckning än besökarna på TV4, GP och Sydsvenskan. 
   För Reco.se är återbesöksandelen sett över en 30-dagarsperiod ungefär 40 %. För den här bloggen (som har nästan 75 % söktrafik med många tillfälliga utländska besökare) så är den så lite som 23 %, men jag skulle gissa att både Blondinbella och Avpixlat har ganska likartade siffror, på på uppemot 70 % återbesökare över en månad.

   Jag tror att du har rätt i dina uppskattningar. Det är också intressant att se i vilken stor grad Avpixlats besökare läser just Newsmill.se enligt datat i Google Trends for Websites.

   Men hur du än ser det så är Erik Almqvist totalt ute och cyklar i sin tweet. Inte sant?Och hur som helst skulle vi ju slippa jämföra äpplen med päron på det här sättet om bara Avpixlat började mäta sig med Google Analytics och sedan lade in sig på SIS-index. Det är ju nästan bara obegripligt att de inte gör det.

   • Magnus_A

    Tack för erkännandet. Om jag har rätt i min bedömning ( 300 tusen eller däröver veckoliga unika ) så har du fel (200 000 -300 000 veckoliga unika). Det går bra att rätta i bloggposten ovan.

    Du drar slutsatser om återbesöksfrekvens på Avpixlat/Blondinbella utifrån Reco, som har en helt annan typ av trafik. Dessutom drar du slutsatser utifrån helt andra tidsperioder, 30 dagar respektive en vecka.

    Det som betyder något är om Blondinbella respektive Avpixlat sinsemellan har olika fördelning på dagliga unika respektive veckoliga unika. Den felkällan har du ingen aning om, men du tror ändå att du är ”rätt bergis”. Godmorgon!

    Vad Almqvist tweetar om bryr jag mig inte om. Den diskussionen får du ta med honom. Jag diskuterar med dej om dina beräkningar. Och där har du på ett konstigt sätt räknat ner Avpixlat jämfört med Blondinbella och kommer fram till att Avpixlat är väsentligt mindre än Blondinbella, något som inte har stöd i det källmaterial du redovisar.

    • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

     Ser ingen anledning att ändra. Din bedömning kan vara sann, lika mycket som min. Båda baseras ju på gissningar, men i ingetdera fallet är Avpixlat större än TV4, GP eller Sydsvenskan.

  • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

   Jag har aldrig trott särskilt mycket på statistik, den går som bekant att räkna fram så att det blir precis som man vill ha det. Men det är bekvämt och enkelt att använda det som ”argument” mot det man inte sympatiserar med. Samtidigt så gör man positivia analyser av det man sympatiserar med.

   Leken med statistik är densamma om den kommer från Almqvist eller om den kommer från Lindqvist båda är samma sorts qvistar. Bara politisk populism. Dylikt trams är bara spel för gallerierna så att ens egna meningsfränder ska känna att de minsann sitter på den ultimata sanningen.
   Tack Magnus_A för att du för in lite balans.

   • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

    Om nu Avpixlat själva sprider bilden av att de är betydligt större och med mer inflytande än de verkligen är och har, så känns det viktigt att rycka in och med professionella ögon värdera informationen. 

   • Ingenjören

    ”Jag har aldrig trott särskilt mycket på statistik, den går som bekant att räkna fram så att det blir precis som man vill ha det.”

    Ständigt denna gamla slitna visa om att man inte ska förvirra debatten genom att komma dragandes med fakta, för alla ”vet” ju hur det är. Det var precis det resonemanget, och inställningen till statistik, som gjorda att den traditionella västerländska medicinen åderlåtning och lavemang överlevde i 2500 år trots att en tämligen enkel statistisk undersökning hade kunnat visa att det gav mycket bättre resultat att bara lämna folk ifred.

 • David Olofsson

  Kanske lite svårt att få med mer än en mening + en länk i en enda tweet. Om tweeten 

  • David

   Ett annat faktum som har utelämnats är att det är sajterna som jämförs och man ignorerar helt det faktum att ”gammelmedierna” når ut till massvis med tidningsläsare och radiolyssnare. Avpixlats roll är alltså knappast ens jämförbar även av den anledningen.

   • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

    Självklart är det så David, men i ett försök att jämföra lika med lika trots okända data så bryr jag mig bara om själva sajterna här.

    • http://www.facebook.com/poja.asgari Poja Asgari

     Själva påståendet att Avpixlat skulle vara större är så skrattretande att man skulle inte ens behöver titta på siffrorna för att veta att det kan omöjligt vara sant. Roligt ändå att läsa hur SD och Avpixlat sympatisörer ändå försöker. Underhållande läsning. Cred även till Nikke som orkar, det finns alltid risk för frustration när man försöker hålla en sansad debatt där man för fram fakta och logik och istället möts av citerade lögner, snedvridning av fakta och ett bombarderande av uttryck tagna ur Sverige Demokraternas Akademiska Ordlista… men du sköter det snyggt och sansat =)

 • http://grahnberg.wordpress.com/ Grahnberg

  Intressant artikel. Har själv för låg intelligens för att kunna verifiera hur pass korrekt din analys är. Men angående Alexa, kan den sidan användas för att utläsa trender? T.ex. om en sajt har fått 40% fler läsare på en månad, kan man dra någon slutsats av det?

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Det kan man, till viss del, men det ger väldigt skruvad statistik eftersom till exempel sajter med väldigt stor andel SEO-intresserade (som nästan alltid har Alexa-toolbar installerad) åker upp orimligt högt i sökresultaten jämfört med sajter som inte har den typen av besökare.

 • Pantersnigel

  Dock är Avpixlat.info rätt nya, så syns inte mycket på Google Trends. Prova dock ta den gamla sidan Politisktinkorrekt.info, och jämför med sydsvenskan, tv4 och gp så är faktiskt PI större än alla dessa i oktober 2011.

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Varför skulle jag det? Politiskt Inkorrekt var en helt annan sajt, som dessutom drog in merparten av sin trafik genom att hänga ut misstänkta och dömda brottslingar med namn, bild och personnummer. Det var det som drog in merparten av trafiken. Avpixlat är en annan sajt.

   • rattens

    Ja precis, varför skulle du det…..Skulle du det så skulle ju sanningen uppdagas eftersom ju avpixlat är större än vad PI någonsin var (typiskt PK). Jag har för övrigt svårt att ta någon på allvar som stavar fel på två ytterst vanliga ord. Det är upp till dig att hitta dem…..

    • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

     Tack för påpekandet. Jag tror att båda är rättade nu. Det finns möjliigen ett tredje också, men det ordet har jag valt att stava så som det är stavat. De övriga var vanliga korrfel. Jag är sämst på att korrläsa mina egna texter. 

     Dessutom är jag PK och stolt över det. Har alltid varit, kommer alltid att vara.

 • http://twitter.com/Greenbullsweden Niklas

  Intressant att du måste uttrycka att du ”INTE” har röstat på SD.

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Jag måste inte, men jag gör det gärna, högt och offentligt.

   • Scourged

    En stolt landsförrädare altså

    • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

     Det som är så fantastiskt är att just den typen av argument är de som får mig att ännu högre säga att jag är stolt över att inte ha röstat på Sverigedemokraterna. Det här inlägget handlar ju om räkneövningar. Vet du hur många procent av svenskarna som, enligt ditt sätt att se det, är landsförrädare genom att inte ha röstat på Sverigedemokraterna senaste valet? Enligt status.st var det minst 94,3 %. 

     • Scourged

      Och de kommer bara att bli fler beslöjade röstare som bara är ute efter bidrag och en fet kaka av den svenska välfärden. Samtidigt som riktiga svenskar får lämna sina hem pga ”flyktingar” göttar de sig med fina bidrag och billiga tandläkarkostnader. Meddans du sitter här och är stolt ”osverigedemokrat” lider människorna som har kämpat för våran välfärd. Du ser endast rasism och ickerasism då det i själva verket handlar om förnuft.

     • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

      Vem skulle du vara lika arg på om du inte hade flyktingarna att skylla dina misslyckanden på?

     • Scourged


      Vem skulle du vara lika arg på om du inte hade flyktingarna att skylla dina misslyckanden på?” 

      Det är en ganska sorglig egenskap som vissa människor har att hitta på saker som inte finns eller har pratats om. Då jag ej har har nämnt något om att jag har misslyckats?  Varför skulle jag vara arg på någon annan eftersom det är just invandringspolitiken det är fel på?  Skulle du kunna säga samma sak till den ihjälslagna pappans barn i ludvika? ”Vilka skulla ni vara arga på annat än de grupp av flyktingar som brutalt mördade eran far”? Men det är svårt att förstå hur Sverige ser ut om man sitter där i sin lilla bubbla och tror man kan något om hur folk har det och vad som har hänt dom på grund av detta vansinne. Gå säg hur stolt landsförrädare du är till alla svenskar som fått sina liv förstörda av något som ingen röstat för. Vägverket har en nollvision att ingen ska skadas elelr dö ute på vägarna, bör det inte vara samma sak för flykting politik? Ingen svensk ska skadas/dö/torteras på grund av flyktingar? eller är det bara sånt man får ta? Få människor har sällan gjort så mycket skit och missöde mot sitt eget land än just såna som du.Svarade på mig då det inte går svara på ditt inlägg, undrar varför..  

     • Morrmor

       Men de var inte stolta för det!

     • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

      Jag tror knappast de skämdes över det heller :)

    • http://facebook.com/md2perpe md2perpe

     Tack! Där fick jag ännu ett ord till min lista över SD-definitioner.

     • Scourged

      Varsågod, jag bjuder på den då jag tycker synd om er vänsterpack som lider av begränsat vokabulär ; )  

     • http://facebook.com/md2perpe md2perpe

      Nu lade jag till ”vänsterpack” också:
      https://gist.github.com/2874295

     • http://twitter.com/scaber_nestor Niklas Starow

      Ordet ”Oikofob” används emellanåt också, såg ”bra sagt Dan” använda det ett par gånger tills hen glömde logga ut innan hen höll med sig själv.

 • YOTHI_TARZAN

  Hur det än är med statistiken så jagar AVPIXLAT  muslimer och korkade journalister och brottslingar och Aftonbladet med blåslampa

  • Helan

    På Riksdag och departements sida kan man även läsa om hur många ensamkommande ”flyktingbarn” som ljuger om sin ålder och alltså är över 18, inga ”barn”. Andra nordiska länder kollar detta genom handledsröntgen och vips så blev det sååå många färre barn som sökte hjälp i de länderna… Att göra en handledröntgen borde absolut vara obligatoriskt innan de här ”barnen” får någon hjälp alls.

   • Helan

     Hamnade fel, skulle vara en fortsättning på SM811

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Och ofta med ungefär lika galna tolkningar av statistik som i det här exemplet :)

   • Scourged

    Fixa motbevis annars har du inget

    • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

     Börja med att läsa inlägget ovan. Det finns alltså ingenting som tyder på att Avpixlat ens är tillnärmelsevis lika stora som TV4, GP eller Sydsvenskan.

 • Dundret

  Krystat. 

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Ja, du vet, om Avpixlat istället började mäta sin trafik med Google Analytics och sedan publicerade den via sis-index.se så skulle de ju inte behöva krysta fram idiotiska jämförelser som inte har någonting som helst med sanningen att göra.

 • Dd_force

  Lär dig svenska för fan!

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Har du problem med att förstå vad det är jag skriver? Borde jag använda andra ord så det blir lättare att förstå vad jag menar?

 • 80edd

  gorillamatte är ett uttryck jag hört förut. nu fick jag det även illustrerat. tack för det!

 • Pingback: Kissies fortfarande större än Avpixlat

 • min-klon

  Svenska folket är det sovande folket och så vill PK-.etablissemanget att det skall fortsätta. Därför delar de ut sömnpiller. Islam, fundamentalister, extremister, terrorister, kommunister, nazister och rasister hurrar. Det är grymt att svika muslimer som svenskar som andra invandrare genom att fjäska för intoleransen som pågår igenom islam där muslimerna berövar varandra mänskliga rättigheter vilket gjort ett djupt rasistiskt Vi och Dom själ. Därför är rasistisk hatbrottslighet från muslimer överlägsen elefant i varenda Europeisk land. Vänsterkommunister och andra medvetna svikare hos andra partier för ett oheligt samarbete med det islamiska svärdet för ommöblering av Sverige. Svenska folket förlorar sitt tidgiare så trygga fosterland för all framtid medan bl.a. muslimerna har sina kvar i islamiska skick men tillåts syssla med islamisering av Sverige också till alla förtryckta muslimers sämsta öde också. Sveriges terroristkramare sviker muslimer som också blir hotade för att de konverterat i Sverige till Kristendom. Därför får leva försiktigt resten av sina liv. Sverige som tvärtom borde ställt upp för att värna om mänskliga rättigheter men förmår inte gå emot det islamiska svärdet vars sak är att hålla muslimerna för islam och mot oss. Värsta ödet är självklart för muslimflickorna som tvingas acceptera ett liv där de gifts bort och får inte vara herrar över sina egna kroppar. Mycket tragiskt öde. Och deras sak är att göra barn för islam och endast för islam. Frihet är inte alla förunnat och Sverige genom våra svikare står inte upp för friheten. Lyser genom media med färdigindoktrinerade muslimflickor som säger att de bär ex. slöjan av fri vilja. Därmed sviker ex. SVT tiotusentals muslimflickor i Sverige som skulle åka på stryk ifall de ertappades ute utan slöja av broder eller pappa, eller andra muslimer som skvallrar. En äkta demokrat och medmänniska sporrar inte religion och skamhedersförtryck som berövar människor mänskliga rättigheter. Det är bara cyniska och rasistiska människor som inte bryr sig. Utnyttjar förtryckare vilka är makten över gruppen muslimer. För ett oheligt samarbete med dem. För en muslimtjej skulle det få vara självklart i Sverige också att få känna att hon har rätt att gå ihop med en Sven. Familjerna borde sporrars mycket mot sina svårigheter att respektera mänskliga rättigheter för varandra, för döttrarna lika så.

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Om jag bortser från enögdheten och floskler, som ”PK-etablissemanget”, samt märkliga formuleringar som ”överlägsen elefant” så finns det ett och annat vettigt i din kommentar. Men när du misslyckas med att se den större bilden, att detta är något som pågår i olika typer av stamkulturer, och även i fundamentalistiska kristna sekter, liksom att det inte är ett problem som är avgrändat till ditt omhuldade Sverige, så misslyckas du kapitalt med att få fram ditt budskap.
   Jag är en stark motståndare till all sexuell repression. Det är hos mig lika starkt som motståndet mot religiöst förtryck och rasförtryck, och det gör att jag inte på något sätt kan acceptera din världsbild.

   • Anti

    Det är sällan deras postande har nånting att göra med själva ämnet i artikeln eller krönikan. Det handlar om att få fram budskapet. Så ofta som möjligt. Oavsett hur och när, ju mer ”spam” desto bättre.

 • http://profile.yahoo.com/EADZ2HPX4NQLBELXJ5QDRNH53Q Kjell

  Huruvida större eller mindre och med vilka cyberrymdsverktyg man mäter detta är mig tämligen egalt enär innehållet för mig har en något större dignitet än formen!
  Alltså läser jag med behållning hellre Avpixlat än jag skulle tänka mig frekventera TV4, GP och Sydsvenskan!

 • Anti

  Bra analys. Ett bra citat av Mark Twain, fast man kanske kan diskutera om han verkligen sa det eller inte men det gör inte citatet mindre värt för det, ”There are three kind of lies: lies, damned lies and statistics”.

  Speciellt högerextrema älskar statistik (undrar varför?). Jag blir bara trött på att förklara betydelsen av statistik.

 • Pingback: ”Nytt plugin för att kommentera på sidor utan kommentarsfält!” (nåja) | Ingen kommentar

 • Pingback: Google Trends har blivit bättre och svalt Google Insights

 • Pingback: Rasistiska nyhetsbloggar att hålla koll på | Sverigedemokraterna.de

 • Pkgibbarn

  Allt i sin ordning SD vinner debatten som vanligt.