Barcelona

Barcelona måste vara en av de allra mest tillgängliga städerna i Spanien. Med sitt rika kulturliv, där de kulturella sevärdheterna är lika många som barerna och klubbarna placerar sig Barcelona bland svenskarnas absoluta favoritresemål för kortsemestrar som weekendresor. Barcelona är ju också en stad som man numera kan flyga väldigt billigt till. Och det är inte bara Ryan Air som har billiga flygbiljetter att tillgå hit. Spanair brukar också ha flygstolar för under tusenlappen.

Barcelona har något för alla

Det låter som en klysha, men i Barcelona finns verkligen något för alla smakriktningar. För alla som är det allra minsta intresserade av fotboll är en match med Barça ett måste (se nedan om biljetter). För den konst- och arkitekturintresserade är Barcelona ett Mecca. Picasso-muséet är ett måste, liksom basilikan La Sagrada Família och alla andra byggnader av Antonio Gaudí. På sommaren har Barcelona en föga känd, men mycket avslappnad sandstrand som den sightseeingtrötte kan slappa på under dagens varmare timmar. Och på kvällen… ja på kvällen har Barcelona fantastiskt mycket att erbjuda.

Boende

Det spelar nästan ingen roll hur eller var man vill bo i Barcelona. Här finns alla typer av hotell, från stora lyxhotell till små familjehotell och vandrarhem. Den som är ute i lite god tid kan oftast enkelt hyra en lägenhet i centrala Barcelona för ett par veckor och till riktigt överkomliga priser. Det finns gott om hotell i centrala Barcelona, och staden är inte större än att nästan alla adresser är bra adresser att bo på.

» Klicka här för mer info om hotell i Barcelona »

Fotboll

Att se en fotbollsmatch med FC Barcelona på deras hemmaarena Camp Nou är inte ett måste men förgyller verkligen ett besök i Barcelona. Förväntningarna är alltid stora på Barcelonas hemmalag Barça. Bor man i Barcelona så är man ett Barça-fan. Så är det bara. Biljetterna kan vara svåra att få tag på och är svåra att beställa i förväg, eftersom den exakta speldagen och tiden ofta bestäms samma vecka som matchen spelas. Helgmatchen spelas antingen söndag eller lördag, och starttiden varierar från kl 17.00 till 21.30. Om du ska åka inom de närmaste veckorna kan det gå att beställa biljetter via t.ex. Barcelonafootball.dk. Priset per biljett ligger på mellan 400 och 3000 kronor.

Annons: