Billiga bläckpatroner

Numera finns en uppsjö av svenska handlare som tillandahåller billiga bläckpatroner till de vanligaste bläckskrivarna. Vi hittar alltifrån stora kedjor, som t.ex. InkClub Sverige och CheapInk till se små svenska uppstickarna som värmländska DigiView.se som har en mängd riktigt prisvärda alternativ och om du är ute och jämför bör du absolut även besöka Tonerlagret.se (obs! affiliate-länk, jag får en öl för varje gång du handlar.). DigiView har, förutom billiga piratpatroner, även påfyllnadsbläck.

En uppstickare på marknaden är Inky, som förutom bläckpatroner även säljer lasertoner och lasertrummor och dylika tillbehör till laserskrivare och har placerat sig som ett verkligt lågprisalternativ på marknaden.

Dyra bläckpatroner – skrivartillverkarnas affärsidé

Jag uppgraderade min uråldriga bläckstråleskrivare förra hösten efter att ha levt med en unik Apple-märkt HP-prototyp som aldrig kom i produktion. Det blev en Epson Stylus C70 och den är helt underbar på alla sätt. Snabb, tyst och tillförlitlig och slukar inte heller bläck i alltför hög takt. Men jag måste säga att jag fick en smärre chock när jag insåg vad det skulle kosta att byta bläckpatronerna. På Svanströms skulle det gå på närmare en tusenlapp att köpa alla fyra färgerna! Detta är naturligtvis en högst medveten strategi hos skrivartillverkarna. De säljer skrivaren billigt och har en fast inkomst från sina köpare under flera år framöver.