Bing i din iPhone

Det är inte bara Google som sprutar ur sig nyheter så här i slutet av året. Microsoft ligger i de också har fått ut Bing för iPhone så här innan jul. Och det är en riktigt, riktigt snygg iPhone-app! Tyvärr är den nästintill oanvändbar i Sverige, men det är åtminstone ett steg i rätt riktning.

Bing är sig själv nog

Bing  har byggt en iPhone-app som aldrig släpper besökaren. Webbsidor öppnas i appen, liksom bilder och andra sökresultat. Jag har inte lyckats hitta något sätt att slippa ifrån Bing-appen och gå till Safari. Det innebär att man inte kan bokmärka sökresultat eller kopiera URLen till en sida man har hittat.

Nu är det tyvärr så att man inte hittar så mycket. Jo webbsök och bildsök fungerar fint, men de andra sakerna som ska kunna hittas, d.v.s. företag, filmer, nyheter, kartor och vägbeskrivningar har jag hittills inte fått att fungera en enda gång. (Nyhetssöket fungerar, men inte från startskärmen. Bara om man modifierar en annan sökning genom att peka på pilen i sökrutan.)

Johan Kinander dyker upp när man söker på Nikke Lindqvist

När det gäller webbsök fungerar Bing-appen som förväntat. Resultaten är ibland en smula udda, men fullt adekvata. Bildsökfunktionen påminner mycket om hur funktionen fungerar på webben, med den ändlösa scrollen som bara hittar fler och fler och fler bilder.

Det ska också gå att söka med hjälp av mikrofonen men det har jag inte fått att fungera en enda gång. Programmet avslutas varje gång jag har försökt använda funktionen.

Jag tror att kapplöpningen mellan Google och Bing i det här fallet har lett till att Microsoft har tryckt ut sin iPhone-app lite för hastigt och på lite för många marknader. För den här appen är alls inte anpassad för svenska förhållanden ännu. Det allmänna intrycket blir därför tyvärr en massa felmeddelanden och en applikation som är snygg men nästan oanvändbar. Här är några av de felmeddelanden jag har fått vid mitt korta test nu på morgonen:

Försök att hitta en adress i Stockholm i Bing-appen

Ett försök att hitta nyheter...

Ska man hitta filmresultat i Sverige måste man bryta sig in hos SF (som Google gör)

Bing hittar inget vidare bra i Stockholm