Bing, Kumo, Hook eller Sift?

Microsoft har inget som helst grepp på sökmarknaden. Man lyckades aldrig något vidare med MSN Search, och säger man Live är det fortfarande ingen som förknippar det med en söktjänst. Nästa vecka är det dags att göra någonting åt den saken. Microsoft antas då släppa sin nya pimpade söktjänst med ett buller och ett bång (eller Bing?) som ska märkas över hela webben.

Jag såg just att man kommer att lägga mellan 80 oh 100 miljoner dollar på att lära oss det nya namnet och naturligtvis även att använda tjänsten. Det motsvarar nästan ett års reklambudget för Microsoft! Som ett led i den kampanjen har man gått ut med de fyra olika namnen Bing, Kumo, Hook och Sift. Säkert i akt och mening att sådana som jag ska skriva bloggposter som den här.

Jag konstaterar att det inte finns något innehåll varken på Bing.se, Bing.com, Kumo.se eller Kumo.com medan olika varianter av Hook och Sift upptas av andra sajter.

Tio spänn på Bing

Kumo.co.uk visar ingenting, medan Bing.co.uk visar samma tomma sida som Bing.se och Bing.com. Därför vågar jag sätta en tia på att det blir Bing. Någon som sätter emot?

Det vore direkt dumt av Microsoft att lansera en söktjänst under ett namn som man inte har kontroll över. Och Bing är det bästa namnet. (Även anledningen till att det fastnar hos mig står att finna hos Sopranos och stripklubben Bada Bing.)

Även om jag älskar Google på alla de sätt så hoppas jag starkt på att Bing blir en seriös konkurrent. Vi behöver nämligen mer konkurrens på sökmarknaden. Det är aldrig bra när ett företag har vuxit sig alltför starka och närmar sig monopol.

Läs fler spekulationer om Microsofts nya söktjänst:

Uppdatering 1 juni 2009: Det blev Bing! Och jag vet inte alls vad jag ska tycka, förutom att Stefan och Bernt är skyldiga mig en tia var 🙂