Bing – Microsofts nya söktjänst gillar gamla sajter

Hurra för Microsofts söktjänst Bing, utbrister idag sajtägare med gamla sajter och många sidor som har levt länge på webben och som fortfarande är vällänkade inom sajten (exempel). Sajtägare med nya sajter och bloggare som ständigt genererar nya sidor inom sitt ämne är troligen mindre imponerade.

Hurra för Bing utbrister de som har hyfsat gott om inlänkar till sina sidor.

Hurra för Bing utropar även de som har sin primära sökfras i dom domänen (exempel) liksom de som främst har optimerat sina sajter för sökträffar till förstasidan.

Hurra för Bing utbrister nog även de som främst vill se lokala sajter i sina sökträffar. Bing prioriterar ivrigt sajter som geografiskt ligger nära den som söker (exempel).

Själv vet jag ännu inte alls vad jag ska säga om Bing… En del av hurraropen ovan instämmer jag i, andra buar jag ivrigt åt, men jag har ännu inte skapat mig en samlad bild av vad jag ska tycka. Resultaten skiljer sig inte jättemycket från vad jag tycker mig ha sett på Live.se.

En rolig bugg (?) är att jag, när jag använder Safari, inte ser några som helst annonser i Bing, men att de finns där när jag använder Firefox.

Jag lär säkert få anledning att återkomma i frågan.