Björks Buss och sökresultatet

När Björks Buss täckte över loggorna och registreringsplåtarna på de bussar som hyrts ut till polisen för utvisningen av 15 irakier, och därmed gav en helt ny mening till uttrycket ”de vita bussarna” så var det troligen för att deras namn och varumärke inte skulle komma att solkas. Det ska bli spännande att se hur sökresultatet utvecklas på deras namn framöver.

Så här såg sökresultatet ut vid en sökning efter Björks Buss nu på eftermiddagen:

Bara några timmar senare har sökbilden förändrats drastiskt. På andraplatsen ligger Jonas Bergströms blogg och en liten bit ner har Ajour sprängt sig in bland de gamla träffarna. Det som har trillat bort är de två träffarna som tidigare idag låg på plats 9 och 10 så det är ännu inte ett resultat där dessa två bloggposter har kommit in och ersatt några andra bloggposter i sökresultatet.

 

Det är allt svårare att dölja någonting för allmänhetens ögon idag. Det Björks Buss just nu märker är att man tvingas ta ansvar för sina handlingar. Jag följer förstås upp framöver med hur sökresultatet kommer att förändra sig under den närmaste veckan.

2012-03-01 – I dagens sökresultat efter Björks Buss ligger Ajour tvåa efter bjorksbuss.se. Sedan ligger jag, till min stora förvåning trea. Det var inte alls meningen. Fyra ligger Jonas Bergströms blogg.

Jag baxnar en smula över den märkliga tonen i kommentarerna på Ajour. Sällan hört en så fientlig ton i ett kommentarsfält.

En sak att uppmärksamma i dagens sökning på Björks Buss, vara att det igår en annons från resguiden på sökfrasen, men att det idag inte finns en enda annons, varken över eller under det organiska sökresultatet.

2012-03-03 – Ytterligare en negativ träff har tagit sig in i sökresultatet för Björks Buss. Det är Facebook-gruppen som uppmanar till mail-aktioner mot Björks buss som har kommit in på sjätteplatsen. Det här innebär att den tidigare negativa ton som tidigare kunde spåras mot Björks Buss från avundsjuka aktörer i bussbranschen, nu nästan helt har fått maka på sig till förmån för negativa träffar om händelsen i samband med avvisningarna. Pest har ersatts av kolera skulle man väl kunna säga.

Annonserna är för övrigt tillbaka och även längre ner i sökresultatet syns åtskilliga negativa bloggposter. Det finn dock ingen som helst medial uppmärksamhet om det inträffade, förutom artikeln i Ajour.