Black Eyed Peas ♥ Google

Black Eyed Peas har idag tagit plats i det lilla textutrymmet under sökrutan där Google ibland puffar för sina olika tjänster. Alla som söker från Google.se ser texten ”Häng med Black Eyed Peas på Google+ precis innan de kliver ut på scen. Ikväll kl. 24.00.”

Det är fredag, Black Eyed Peas är idag mer aktuella än någonsin på grund av en stor stödkonsert för hjälporganisationen Robin Hood, och det är ett helt genialt drag av Google. Det är förstås egentligen inte Black Eyed Peas som marknadsförs, utan Google+. Det märker man snabbt när man klickar på länken och kommer till profilen för will.i.am på Google+:

will.i.am på Google+

Om vi för en stund bortser från att Google har rensat bort profiler för folk som inte har använt sina riktiga namn på Google+ och ibland för någonting så litet som att deras namn innehöll ett bindestreck på fel sätt, så måste man bara beundra Googles känsla för att i rätt tid använda sig av populärkultur för att marknadsföra sin tjänst. will.i.am har i skrivande stund 2 642 211 followers på Google+, som inatt kommer att kunna interagera med Black Eyed Peas just innan de ska upp på scen på stödkonserten för hjälporganisationen Robin Hood. Väldigt många av dessa har nog alldeles nyss öppnat sitt konto på Google+.

Det är ett perfekt tillfälle, om det är bara att inspireras av hur de arbetar.

Vill du följa mig på Google+ så gör du det enklast genom att klicka här.