Bloggupproret? (Vad väntade han sig egentligen?)

Det är ju fantastiskt att någon som gör en Google-sökning på frasen [Sveriges största blogg] blir så upprörd att han (det skulle kunna vara en hon, men jag tror verkligen inte det) skriver en sådan jättekommentar som den som Beta Alfa har fått och publicerat som en egen bloggpost under rubriken Nu räcker det.

Extra roligti kommentaren är detta:

Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg.

Just Beta Alfa tillhör de bloggar som nästan aldrig skriver någonting om vad som har utspelat sig förra torsdagen. Bland annat av det enkla skälet att personen(erna) bakom inte är officiella. Det är därför svårt att hitta några som helst bloggposter där om vad någon har gjort under dagen. Istället är det analys och kommentarer som gäller.

Ännu roligare blir det när jag inser att samma kommentar har postats till Fredrik Kjellbergs blogg efter en sökning efter sökfrasen [stor blogg].

Det rör sig med andra ord om en grälsjuk människa som i själva verket letar upp just bloggar för att där harmas över ett de har funnits med i sökresultaten.

Men denna ilska mot bloggarna är knappast ny. I SEO-kretsar har ilksan och harmen över att bloggare som inte har en aning om vad de håller på med (utom att de har hög redaktionell frekvens och en väl utvecklad social kompetens) har så lätt att slå sig fram i sökresultaten. Men fortfarande bubblar denna harm upp här och var. Tidvis är det journalister som harmas, tidvis webbutiker eller företag som inte sköter sig riktigt som de ska mot sina kunder. Den gemensamma nämnaren hos alla dessa arga är att bloggarna är så synliga i sökresultaten.

Reaktionen är senkommen, och därtill i just de två fall där kommentatorn har spritt sina åsikter, helt malplacerad. Ändå kan jag tycka att det kan bli roligt att se hur det går för detta blogguppror. För det kommer att bli värre. Vänta bara tills Google Universal Search kommer att slå igenom i fler sökresultat än idag. Då blir det ett eller två blogginlägg, ett eller två filmklipp, några bilder och ett par nyhetsartiklar som ska trängas med andra sidor i sökresultatet på väldigt många sökningar. Det blir kul!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tillägg: Nu visar det sig att även jag har fått en av bloggupprorets sura kommentarer. Den har han lagt till min text om Mer skandinavisk anti-webspam från Google. Och den sidan kan han bara inte ha hamnat på genom att söka på namnet på en tjej. I mitt fall ser det ut som om han har sökt på [bloggupproret 2007]. Överväger att spam-markera hans kommentar, men väntar tills jag ser om den kommer in på fler bloggposter. Jag har Spam-markerat hans kommentar eftersom den var så fruktansvärt irrelevant där den blev postad. Den hade passat bättre i den här bloggposten.

Så här såg den i alla falla ut, precis som hos alla andra:

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av ”ditt liv” tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl (bloggupproret_2007@hotmail.com) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i ”Falling down” ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

Jag slog i alla fall upp IP-adressen 193.1x.9x.xx som användes av den som lämnade kommentaren och det ser ut som om det är någon på Handels i Stockholm som har surat till faktiskt (eller någon som har tillgång till IP-adresser därifrån, möjligen från ett trådlöst nät):

inetnum:         193.1x.9x.0 - 193.1x.9x.255

netname:         SE-HHS

descr:           Handelshogskolan, Stockholm

country:         SE

admin-c:         KJFR1-RIPE

tech-c:          KJFR1-RIPE

status:          ASSIGNED PI "status:" definitions

mnt-by:          SUNET-MNT

mnt-lower:       SUNET-MNT

source:          RIPE # Filteredperson:          Kjell Franzen

address:         Handelshogskolan

address:         Box 6501

address:         S-113 83 Stockholm

address:         Sweden

phone:           +46 8 736 9414

e-mail:          dbakf@hhs.se

nic-hdl:         KJFR1-RIPE

source:          RIPE # Filtered

% Information related to '193.10.0.0/16AS1653'

route:           193.10.0.0/16

descr:           SUNET C Aggregate

origin:          AS1653

mnt-by:          SUNET-MNT

source:          RIPE # Filtered

Listan över andra drabbade och/eller kommenterande bloggar ökar:

Fler finns. Det är bara att söka efter Bloggupproret hos Knuff så hittar man dem.