Byt länkar med YouTube!

Nu ikväll när jag var på väg hem från en teaterföreställning fick jag ett SMS från Elias Kai som undrade hur mycket jag skulle betala för en länk från YouTube. Jag svarade, något konfunderad men väldigt nyfiken, att det naturligtvis berodde på hur viral filmen var på sidan som länken kom från.

När jag kom visade det sig att Elias i sin tur hade gjort lite viral marknadsföring om sin bloggpost om hur man nu kan skaffa inlänkar från YouTube. Cool. Posta en YouTube-film på din sajt så får du numera en automatisk returlänk från YouTube. Nästan. Det gäller även att lyckas förmedla hyfsat mycket trafik, och att dessutom lägga in en film som många andra länkar till.

Men har du en sajt med mycket trafik, och möjligheten att själv ladda upp en film som är tillräckligt bra för att även andra ska länka in den… ja då har du plötsligen en länk från YouTube.

Som av en slump hittade jag för en stund sedan den perfekta YouTube-filmen för just den här bloggposten. Den avslutande kommentaren är huvudet på spiken och uttalad för 20 år sedan: ”Vi måste fråga oss vilka sociala mål vi har idag, och kommer att ha, med dataanvändningen.” De skulle bara vetat…