Caesars promotar sin nya skiva på ålderdomshem

Caesars toppar försäljningslistorna med sin nya skiva Strawberry Weed, vilket inte är sådär jättesvårt att göra veckorna innan melodifestivalfinalen. Det släpps helt enkelt inte sådär jättemånga skivor så här års. Detta är de själva vara ytterst medvetna om även om skivbolaget gärna tittar på topplistor.

Caesars har gjort en verkligt bra film om hur de promotar skivan till de sista som fortfarande köper skivor. Pensionärerna. Kolla in deras promotionturné på landets ålderdomshem:



http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.channel&ChannelID=269129221

Filmen är förstås ett sorts inlägg i fildelningsdebatten, och därtill ett med osedvanligt mycket verklighetskoll. Därtill ett kul sätt att provocera i diskussionerna om fildelning och skivbolagens gammelmodiga sätt att se på musikdistribution. Det går inte att jaga alla landets musikkonsumenter och enbart inrikta sig på det lilla fåtal som fortfarande köper musik utan att ha hört den först.

Själv behöver jag ju inte köpa skivan, eftersom jag fick den i födelsedagspresent. Men den som vill höra ett smakprov som är mera plugged, utan att ägna sig åt nerladdning, kan med fördel lyssna nedan:



www.lindqvist.com/text-musik/caesars-boo-boo-goo-goo

Och nä, min bror David är faktiskt inget vidare på att spela tamburin. Basen hanterar han mycket bättre.

(Åh vad jag är glad åt den eminenta WordPress-pluginnen Video Embedder, som gör det möjligt att bädda in filmerna ovan utan att förstöra koden när man vill gå tillbaka och redigera sidan. Tack Kristoffer!)