City tipsar om länkfarmar

Det är stor humor när gratistidningen City skriver om sökmotoroptimering. Inte nog med att man lyckas med att sprida den felaktiga uppfattningen att nyckelordsdensitet är det mest avgörande för placeringen. Man tipsar också om länkfarmar som ett bra sätt att placera sig på Google.

Det är också extra roligt att läsa artikeln just i City, som är gratistidningen som brände hela sitt väl förankrade Google-kapital genom att i somras låta sajten ta semesterstängt, och sedan har tagit beslutet att spara pengar genom att helt skrota sajten.

Ännu roligare blir det när man tittar efter lite noggrannare och ser att sidan är daterad en månad framåt i tiden. Hur många fel kan det bli liksom? Eller är det kanske som jag ofta har misstänkt, att Jocke Jardenberg, som ursprungligen tipsade om artikeln, har en tidsmaskin och att det är så han håller sig så väl uppdaterad?

Jag tycker nästan lite synd om malmöbaserade byrån OverTrend som citeras i artikeln och undrar vad de egentligen sa till journalisten på City.