Dagens Media om Sverigedemokraterna.de

En tweet från Dagens Media-journalisten Erik Westberg (@erikwesterberg) ledde till att @cederberg tipsade om mig vilket i sin tur ledde till att jag blev intervjuad om Sverigedemokraterna.de en stund senare. Jag erkände förstås omgående att jag aktivt tagit del av sökmotoroptimeringen av sajten och därför inte kunde uttala mig som oberoende tyckare, men det blev en riktigt bra artikel ändå. Särskilt som Erik inte nöjde sig där, utan även fick kontakt med upphovsmannen bakom sajten för en anonym intervju.

Rubrik: Så kunde motståndaren vinna över SD på nätet

Ur artikeln:

Nu är dock topplaceringen för Sverigedemokraterna.de hotad. Det tror SEO-experten Nikke Lindqvist, som ideellt har hjälpt Sverigedemokraterna.de.

– Sverigedemokraterna fick panik när de fick konkurrens på nätet. De började flytta runt en massa sidor, och i samma veva blev de hackade, säger han om hur topplaceringen kunde kapas.

Det hela ledde, enligt Nikke Lindqvist, till att Sverigedemokraterna.ses förstasida blev bortplockad från Google. Den går i dag inte att hitta via Google alls.

Nu tror Nikke Lindqvst att den snart kommer tillbaka.

– Sådana avstängningar brukar hålla i sig i 90 dagar. Och nästa vecka har det gått 90 dagar. Vi får se vad som händer då.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article2446496.ece

Det här är en realitet. Jag är ganska övertygad om att förstasidan för sverigedemokraterna.se kommer tillbaka i Google under helgen eller i början av nästa vecka. Det ska bli intressant att se om Sverigedemokraterna.de tills dess har samlat på sig tillräckligt med kredibilitet hos Google för att få stanna kvar överst i sökresultaten.

Det är extra glädjande att det just nu pågår en bloggdebatt om sverigedemokraterna, där många länkar till sverigedemokraterna.de. Det behövs. Jag försöker själv få till ett inlägg efter Kent Perssons upprop, men värmen sätter käppar i hjulet för formuleringsförmågan.

(Det blir en väldigt liten, oläslig, bild av artikeln i den här bloggposten eftersom Dagens Media inte brukar gilla att man återger facsimil av deras artiklar.)