De dolda länkarna fortfarande kvar hos Telia och Webanalys

Jag har idag sökt representanter från TradeDoubler, Webanalys och Telia för att försöka få bekräftat att de dolda länkarna in till de olika dörrsidorna på Telia.se inte är någon form av bedrägeri, utan bara ett underligt sätt att spåra sökmotortrafiken.

Det är helt förståeligt att jag ännu inte har fått några svar. Jag har, ärligt talat inte ens lyckats få kontakt med någon som kan kommentera mina frågor. Men jag har fått ett trevligt bemötande från alla jag har pratat med, och väntar på att under slutet på veckan, kanske få någon klarhet i detta. Jag har inte bråttom, och det är ju egentligen inte just detta som mitt forskningsarbete just nu rör sig om. Det är bara ett stickspår.

Varför riskerar man så mycket?

Det jag egentligen vill försöka förstå, är varför man riskerar en hel sajts existens bara för att höja ett par dörridor i sökresultaten. Särskilt som det helt uppenbarligen inte fungerar.

En sökning på strängen [billigt bredband från telia] lyckas visserligen visa upp en av dessa dörrsidor med TradeDoubler-länkar på första plats, men det ska till väldigt många sökord för att få till ett sådant resultat.

Uppdatering i januari 2007: Webanalys finns inte kvar på den svenska SEO-marknaden. De blev så småningom uppköpta av Aegis, fick ny VD och en ny företagskultur och blev sedemera omdöpta till iProspect. Idag verkar de främst konsultativt mot större företag.