Det mest subversiva rummet norr om Afghanistan

Jag har inte brytt mig om den farsartade rättegången mot The Pirate Bay idag. Det räckte med att höra Håkan Roswall föredra skärmdumpar (eller som han säger datorfysningar) hela eftermiddagen igår.

Men när jag på eftermiddagen fick tid att checka #spectrial-gruppen på Bloggy såg jag att Marcin just hade skrivit att ”hela gänget från den coola sidan” var samlat på Il Caffè och insåg jag att det kunde vara på tiden att få en kopp kaffe. Jag har alltid betraktat Il Caffè som ett andra hem, som ett kontor och som en fantastisk hub för alla typer av nätverkande. Men idag fick mitt Il Caffè-liv ytterligare en dimension.

Johan bakom disken undrade lite diskret när jag kom in om jag hade något med anstormningen att göra och nickade in mot det inre rummet. Jag smög in och tittade och steg in i vad som skulle kunna ha varit Håkan Roswalls värsta mardröm.

Därinne var det packat med pirater! Vid två av borden satt större delen av folket bakom Piratbyrån och Spectrial och ett gäng Kopimister tillsammans med Anakata och Brokep. Vid bordet bredvid hittar jag Rick Falkvinge och Christian Engström och ett gäng andra aktiva piratpartister.

Jag kan inte hjälpa det utan utbrister. Åh jävlar vad pirattätt det var här inne då! Genast är det någon som finner sig och svarar ”välkommen till det mest subversiva rummet norr om grottorna i Afghansistan”.

En fantastisk upplevelse. Såpass häpnadsväckande att jag helt glömde bort att slita fram mobilkameran. Synd.

Någonting planerades. Jag vet inte vad, men jag är hyfsat säker på att det kommer att bli intressantare att lyssna på utsändningarna från rätten när de åtalade får ordet.