Detroniseringen av Sverigedemokraterna är igång

Jag har just läst den mest detroniserande texten som någonsin skrivits om Sverigedemokraterna. Jag är inte förvånad över att det är Magnus Betnér, en av Sveriges bästa satiriska komiker, som har skrivit den, och inte någon grävande journalist. Förvånade verkar däremot delar av presskåren vara. Jag och flera andra tycker att DN bör ta in texten, rakt av, på DN Debatt för en större spridning. SvD, Expressen och Aftonbladet borde också ta in den.

Vad Magnus Betnér gör, är att ta Sverigedemokraterna på orden, och faktiskt räkna som de gör, vilket (han är noga med att påpeka) är ett helt vansinnigt räknesätt eftersom man räknar in helt normala samhällsutgifter som inte har någonting med invandring eller flyktingmottagning att göra. Samtidigt räknar Betnér på intäkterna av invandringen och visar på ett mycket elegant sätt att invandringen med råge bär sina egna utgifter.

De positiva kommentarerna strömmar in. Några få SD-anhängare har också kommenterat Magnus Betnérs text, men med fullkomligt irrelevanta påhopp på andra kommentatorer eller på Magnus Betnérs kvalitéer som komiker. Det syns inga kommentarer från SD-håll som har något som helst att invända mot Magnus Betnérs siffror.

Dags att förpassa de sverigedemokratiska idéerna till papperskorgen

Låt oss se till att Magnus Betnérs text blir proppen som vi drar ur den sverigedemokratiska tunnan. Låt oss en gång för alla förpassa det sverigedemokratiska sättet att se på invandringen till soptunnan.

Själv har jag en t-shirt med det här motivet till höger på ingång. T-shirten finns inte att köpa i någon butik, och jag har inte heller öppnat någon Cafépress eller spreadshirt-butik med dem eftersom det skulle inkräkta på sverigedemokraternas varumärkesskydd. Däremot har jag beställt den från en privat butik på Cafépress.com. Det kan du också göra. Det funkar lika bra på Spreadshirt.se.

Du kan ladda ner ett kit med tryckbara filer i eps-, pdf- och png-format från den här länken. Du är också välkommen att hämta någon av PNG-bilderna från mitt Flickr-konto (eller att helt enkelt använda någon av småbilderna här under om du hellre vill det). Gör något med dem vettja! Var kreativ och hjälpt till att visa att det nu är på tiden att vi förpassar sverigedemokraterna tillbaka till soptunnan.

Och du! Om du använder bilden till något kul, så kan du väl komma tillbaka till den här bloggposten och berätta om det?

Slutligen: All cred till @freddegradde som gjorde ut EPS-filerna från min luddiga skiss.

Läs alla fem delarna i Magnus Betnérs serie om Sverigedemokraterna:

Sverigedemokraterna – Del 1

Sverigedemokraterna – Del 2

Sverigedemokraterna – Del 3

Sverigedemokraterna – Del 4

Sverigedemokraterna – Del 5