Disqus (jag gav efter för trycket)

Det var fantastiskt kul att outa de WordPress-plugins som används på sajten. Särskilt som det gav så många tips på vad andra ville att jag använde. Det ledde raskt till att jag installerade två nya pluginner på sajten: Dels QuickTwitterlinks som @bolstad hackade ihop för några veckor sedan och efter viss vånda även kommentarssystemet Disqus.

Resultatet av Disqus syns framför allt i kommentarsfältet där du nu kan ansluta med ditt FaceBook-, Twitter-, WordPress-, OpenID- eller Disqus-konto, eller kommentera som vanligt om du har lust med det. Den stora skillnaden är att du nu kan få mailnotifikationer om uppföljningar på din kommentar och även kan välja att posta din kommentar direkt till Twitter eller Facebook. Den mindre skillnaden är att jag faktiskt tror att sajten nu kan komma att ladda ännu snabbare än förut. Hoppas jag ialla fall. (Fast det mest tidskrävande är mitt Google Friend Connect-block och det drar jag mig verkligen från att ta bort.)

WordPress-pluginnet för Disqus gör nästan alla rätt, och alla som har uttryckt farhågor om att det skulle kunna inverka negativt SEO-mässigt kan lugna ner sig nu. Kommentarerna sparas även lokalt i WP-installationen, och kan därför hämtas även på annat sätt och kommentarerna visas som de ska i källkoden. Jag gillart helt enkelt!

Så tack @jocke, @deeped, @bolstad, @jonathansulo och alla ni andra som har fortsatt att tjata på mig att gå över till Disqus.