Double.se – svenskt affiliate-nätverk med många klickprogram

Jag tog idag och gjorde en jämförelse mellan marknadsledande TradeDoubler, numera etablerade Double.se och uppstickaren Affiliator, och blev förvånad över hurpass många affiliate-program som hos Double.se ligger som program där affilierade sajter får betalt per klick.

Hos TradeDoubler är betalning vid genererad affär (sale) eller förmedlad kontakt (lead) betydligt vanligare. Hos Double.se finns idag 48 affiliate-program som ger betalt per klick, 19 program som betalar ut ersättning för förmedlade kontakter och 59 program som ger betalt först vid avslutat affär.

Det gör Double.se mer intressanta för små, nystartade sajter, men mindre intressant för större aktörer, som vill bygga långsiktiga förhållanden med hela sajter som kretsar omkring ett affiliate-samarbete.

Det är en svårare att jämföra Affiliator med de andra två aktörerna, eftersom Affiliator har andra typer av program än de övriga. Ändå blir jag förvånad över att såpass många av dessa ändå ger betalning per klick. I förlängningen måste det vara bättre för ett företag som vill öka sin försäljning att satsa på att enbart premiera avslutade affärer.