Erik Almqvist skiter i det blå skåpet

Om det var jag som styrde över innehållet på sverigedemokraterna.de skulle jag genast ha postat den här filmen på varenda sida på sajten, för här visar sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist (som också är ordförande i SDU, sverigedemokraternas ungdomsförbund och på valbar plats på riksdagslistan) och hans partikamrat Christian Westling (som också kandiderar till riksdagen) hur de hanterar sina vassaste kritiker en hotfull situation (och nu är det gjort också med en vinkel jag inte skulle ha tagit).

Den här bloggposten har uppdaterats längre ner med Erik Almqvists egen version av händelsen. Klart är att båda sidor överdriver och inte har klara bevis för vad som hände den där morgonen i juni. Det är klart att det finns ett syfte med att Soran lägger ut filmen nu, och det är lika klart att Erik Almqvist gör allt som står i hans makt för att misstänkliggöra Soran.

Lägg märke till vem det är som har nävarna i luften.

Uppdatering: Jimmie Åkesson tar sig inte tid att kommentera (expressen). Erik Almqvist har däremot storyn klar: Soran började, var hotfull, skulle slå honom med en Fantaburk. (Men han gjorde ingen anmälan). I Aftonbladet låter det snarast som om Erik Almqvist försöker slå bort det hela som en bagatell.

Så här ser förstasidan på Expressen ut just nu:

Du kan läsa hela historien om hur det gick till på Damons blogg, i inlägget med rubriken Sverigedemokraternas partisekreterare Erik Almqvist hoppar på oss. Missa inte kommentarerna där många SD-sympatisörer, som vanligt, visar sitt rätta ansikte.

Det är symptomatiskt att Erik Almqvist försöker ta på sig offerrollen även denna gång… den roll som SD är så bekväma med.

I min Twitter-kommunikation med Erik Almqvist om händelsen framstod det som att han skrev att det var Soran som sa att han tillhörde OG. Därav missuppfattningen längre ner i kommentarerna:

Uppdatering igen: Erik Almqvist har nu postat sin version av bråket på Kungsgatan till YouTube (med modererade kommentarer). Det är väldigt många ord som går ut på att försöka få det att framstå som att Soran Ismail har bästa kompisar inom OG. Men inte mycket nytt i filmväg. Det är i stort sett samma händelse som skildras, plus efterspelet när Erik Almqvist avböjer att göra polisanmälan och polisen griper den andre inblandade. Två frågor inställer sig efter att ha sett filmen. Behövde verkligen två riksdagskanditater ta till nävarna på Kungsgatan? Varför polisanmäldes inte händelsen egentligen?

Tredje uppdateringen:

Det var rätt givet att Soran Ismail skulle komma med ett svar på det påhoppet från Erik Almqvist. Det kom i form av två långa filmklipp. Se båda även om de är rätt pratiga. Det är de värda:

Rösta mot SD!

Jag struntar i hur du röstat, och är du en av de som har bestämt sig för att rösta på SD så tror jag kanske inte att filmen ovan påverkar dig särskilt mycket. Men du som fortfarande tvekar, eller kanske tänker strunta i att röste eller tänker rösta blankt, så ber jag dig tänka om. Blankröster räknas som ogiltiga och vägs inte in i hur procenten fördelas. Rösta därför mot sverigedemokraterna. Vi kan inte ha folk beter sig på det här sättet i riksdagen. Rösta på vad som helst annars, en röst på Fi eller PP (som båda har minimala chanser att ta sig in i riksdagen) är därför en sorts motsvarighet till en blankröst, men då räknas rösten åtminstone som en röst mot SD. Läs mer om detta här.

Har du en blogg! Ta ställning mot sverigedemokraterna! Posta den här knappen på sajten!