Filmlistan hos Lovefilm

Idag har jag återigen blivit medlem hos Lovefilm. Och inte med deras budgetalternativ utan värsta delux-medlemsskapet, där man har tre filmer i luften samtidigt och får hyra precis hur mycker film man vill. Utnyttjat optimalt innebär det att jag har en film på väg i posten, en som man tittar på och en som är på väg tillbaka till Lovefilm. På så sätt kan man se en fruktansvärd massa film faktiskt.

Men VIP-abonnemanget är bara bra om man verkligen ser till att se mycket film. Och för att få inspiration till den optimala filmlistan tog jag hjälp av mitt nätverk på Bloggy. Jag startade, just innan middagstid idag, en tråd där jag skrev:

Nu har jag skaffat konto på Lovefilm. Vad ska jag ha i min filmlista tycker ni?

Tanken var att folk, när de ska rekommendera film inför offentligheten, verkligen vänder ut-och-in på sig själva för att välja de allra bästa filmerna. Och det fungerade! Jag blev påmind om en sanslöst massa superbra filmer i en lång tråd med över 110 kommentarer (ännu så länge). Stort tack till alla som medverkade!

Utifrån tipsen på Bloggy valde jag alla filmer som jag inte redan äger och som fanns tillgängliga på Lovefilm. Så här är den. Några av titlarna syns här till höger och för att se hela listan kan jag hänvisa till min officiella filmlista, byggd med hjälp av mina vänner på Bloggy. Nu innehåller listan 59 bra filmer. Det ska väl borga för att hålla filmkuverten flygande i en bra takt mellan mig och Lovefilm.

Jag vill ha ett API till filmlistan!

Nu väntar jag bara på att få tillgång till någon form av API från Lovefilm, som gör att jag kan importera filmerna till en WordPress-blogg, såväl de som jag väntar på som de som jag redan har sett (och betygssatt) och på det sättet kunna fortsätta mitt sociala filmtittande även i framtiden. Så om någon från Lovefilm hittar fram till den här bloggposten så hoppas jag att önskemålet noteras. Om ett API är svårt att fixa fram så skulle jag åtminstone vilja ha en RSS-feed innehållandes alla filmer som jag har på väntelistan och en separat RSS-feed innehållandes filmerna jag redan har sett. Då kunde jag själv bygga någonting kreativt.

Det är modernt att dela data. Och jag delar gärna ut kunskapen om vilka filmer jag har hemma, vilka jag gillar och vilka jag ogillar. Det är ju det som gör filmtittandet socialt!