Finansvärldens löss

Jag har suttit och retat upp mig en smula på hela företeelsen med SMS-lån idag igen. Det är ingen hemlighet att jag tycker att sms-lån suger och inte heller att jag därmed tycker att hela branschen som lever på detta ultracyniska sätt att tjäna pengar på folks urusla ekonomiska planering suger lika hårt. Faktum är att jag tittar mörkt på mina kollegor som driver sajter som marknadsför eländet också.

Det finns fan ingenting gott i området. Ingenting gott över huvud taget. Bara ett långt koppel av länkspam och annat elände. Den här anonyma IDG-bloggen är ett bra exempel på hur man arbetar. Den används uteslutande till att skaffa länkar till sajten lånakuten.se som i sin tur är en affiliatesajt för alla möjliga typer av lån. Men allra mest ändå för SMS-lån.

Alla är med och doppar i SMS-lånegrytan. Det finns kopplingar mellan flera stora SEO-bolag och SMS-låneföretag. Alla affiliate-nätverk har åtminstone ett SMS-låneprogram. Hur mycket Google tjänar på verksamheten törs jag inte ens tänka på…

Snabblånebranschens affiliates ägnar sig gladeligen åt Twitter-spam, trackbackspam och kommentarsspam. De SEO-företag som har kunder inom sms-lånebranschen verkar alla arbeta på kommission för de drar sig inte för någonting i kampen för att få upp just sin kund i träfflistan.

Det är cyniskt och rätt äckligt. Jag känner hur min inre Sverker reser sig varje gång jag ens tänker på begreppet SMS-lån.

Och nej. Jag tänker inte börja doppa själv. Jag har flera gånger blivit kontaktad av företag i branschen. Men det är liksom inte alls min grej. Nej tack. Jag avstår.

Bilden, kommer förresten från sajten lusfri.nu.