Flashmob i Gowalla

Troligen var jag med om att döda mitt Gowalla-konto nu ikväll, då jag och ett gäng andra Gowallianer tog oss till att göra en flash mob till förmån för Terri Carlson och för att uppmärksamma en bugg i alla de geolocation-tjänster som har fascinerat åtminstone mig under de senaste månaderna. Under loppet av ett par minuter checkade vi in vid Treriksröset, i närheten av Terri Carlsons hem i San Diego, vid senaten i Washington och slutligen på Big Ben i London.

Varför gjorde vi det? Tja… bitvis för att uppmärksamma buggen som gör Gowalla så hackbart, bitvis för en god sak. Det är baske mig obegripligt att amerikanerna ska ha så svårt att förstå nyttan av en allmän hälsovårdsförsäkring. Men allra mest för att det var kul.

Hur vi gjorde det? Det tänker jag inte berätta, men det är enkelt och det står helt klart att Gowalla, Foursquare och andra geolocation-program miste något av sin charm nu ikväll.

Spelet var kul under några månader, men när det visade sig vara omöjligt att hålla jämna steg med alla de saker som skulle hittas, och många nya saker inte över huvud taget gjordes tillgängliga för oss i Sverige, så tappade jag intresset. Nu tänker jag, bara för sakens skulle hitta ett par röda vantar och en lila incase-ryggsäck någonstans i världen. Då har jag för tredje gången hittat alla Gowalla items (de två första gångerna utan att fuska). Sedan tror jag nästan att det får vara slut med mitt Gowalla-användande på ett tag.

Några av de andra som deltog i Gowalla-flash mob och har bloggat om det:

http://dabitch.net/node/3157

http://softtype.se/gowalla-flashmob/

http://jonk.pirateboy.net/blog/2010/02/20/gowalla-flash-mob/

http://artoo.se/im-a-hacker/