Fotbollsresor

Under 2010 tänker jag genomföra en dröm. Då tänker jag försöka åka och se en riktigt stor fotbollsmatch någonstans i världen. Alla AIK-matcher under de senaste åren har gett oss mersmak. Jag och äldste spanar flitigt på alla de sajter som säljer fotbollsbiljetter. Främst är vi sugna på London, Manchester eller Barcelona.

Visst vore det sjukt kul att se Manchester United mot Liverpool i slutet av mars? Eller derbyt mellan Espanyol och Barça fast det skulle vara ännu maffigare att se Zlatan spela för FC Barcelona på hemmaplan… Eller något av London-lagen hemma? West Ham mot Manchester City skulle ju inte vara fel…

Det känns makalöst att faktiskt kunna sitta och välja, fundera, planera. Kolla hur biljetterna passar med billiga flyg. Kolla boende, fundera på hur det passar i tid. Helst ska det vara en stormatch. Vi frestas alldeles förfärligt av den här fantastiska arenabilden från Barcelonafotboll.se:

Allt medan det är smällkallt ute och alla fotbollsserier har tagit jullov. Mer än halva resandet handlar om att drömma och planera.

Och även om webben idag närmast har svämmat över av sajter som säljer kompletta fotbollsresor inklusive resa och boende så är jag rätt övertygad om man med planering och inte så högt ställda krav på boendet kan komma ner i mindre än halva priset mot vad de erbjuder.

======

Transparens: Jag är minoritetsdelägaren i Ticmate, det företag som driver sajterna ovan. Jag har arbetat med företaget under nästan hela tiden det har funnits och jag arbetar fortfarande med SEO-strategi för företaget. Det är jag stolt över. Ticmate är det enda liknande företaget som jag vet som varje år skänker bort 200 000 – 500 000 kr till Läkare utan gränser. Sådant gör att man gillar en uppdragsgivare såpass mycket att man blir delägare  och bygger ett djupare engagemang.