Free Ted Valentin!

Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, och på senare tid känd som Google-bashare genom Expressen har skrivit ett bra inlägg om Ted Valentin och hans problem med Google. Det är ett bra inlägg. Läs det! Det angriper problemet utifrån ett lite annat perspektiv än jag gjorde i mitt inlägg Pinsamt Google från förra veckan. Läs det också om du inte har gjort det än.

Egentligen är det alls inte Google Bashing vi ägnar oss åt, utan snarare en sorts kärlekskval. Vi gillar Google som tjänst och vi gillar idéerna bakom, men vi står rätt handfallna när vi någon enstaka gång hamnar på kant med Googles principer…

Det intressantaste med inlägget är att Andreas Ekström verkligen strävar efter att nå ut med budskapet i sociala medier. Det lyckas han nog med också. Just nu ser en Twitter-sökning efter Free Ted Valentin ut så här:

Och retweetandet bara rullar vidare. Inte bara för att vi alla gillar Ted. Inte bara för att vi alla är oroliga för att utsättas för Google plötsliga vrede. Heller inte bara för att vi gillar det Andreas skriver eller för att vi vill visa att vi hänger med. Men högst troligen som en kombination av alla dessa faktorer. Sociala mediers makt är stor. Kanske till och med så stor att vi kan få Google att lyssna?

Inlägget avslutas med en uppmaning om att lägga in en mening i ett blogginlägg eller liknande, och det ställer jag gärna upp på faktiskt.

Vi gillar er som bygger Google, men om ni inte låter ett helt annat ansvarstagande följa den makt som vi som användare har gett er, då måste vi söka oss någon annanstans.

Gör det du också! Alla vi som gillar Google (och Ted) bloggar nu! [blogg-blogg…]