Gå på teater eller musikal i London

För många människor är ett teaterbesök eller en musikal ett måste under en långhelg i London. Helst ska det vara i samband med en riktigt god middag, ett par drinkar innan och ett en öl efteråt också.

Den som är äventyrligt lagd kan köpa sista-minuten-biljetter till så gott som alla musikaler som teaterföreställningar i London, men man kan aldrig vara säker på hur de platserna är, och om det finns biljetter till den kväll som egentligen passar bäst. Ett bra tips är därför att köpa biljetterna i förväg.

Londonmusikaler.se är en svensk sajt som samarbetar med det största biljettförlsäljningsföretaget i England. Där kan man så gott som alltid hitta biljetter till alla musikaler och för även till det mesta vad gäller teater i London.

Musikaler i London vintern 2008/2009

Det här är musikalerna som drar i London under vintern 2008/2009:

Spamalot

Monty Python har alltid haft en särsklit plats i svenskarnas hjärtan, och när den kvinnliga huvudrollen besattes med hjälp av en reality-serie i TV3 så blev Spamalot ett begrepp bland svenska musialälskare.

Mamma Mia

Du har ABBA-skivan hemma (och har du en vinyl i gott skick så ska du kanske överväga att sälja den på eBay) och om du inte har gjort det ännu så kommer du helt klart att se filmen snart. Det är klart att du också ska se musikalen Mamma Mia i London. Det är en upplevelse som är värd en resa, som Guide Rouge så vackert uttrycker det när de delar ut sina stjärnor. Det kan vara svårt att få biljetter, för i stort sett alla föreställningar är utsålda – så beställ i god tid.

We Will Rock You

Om du mot förmodan inte skulle ha någon vidare relation till ABBA, så har du det säkert till Queen. Och en rockmusikal med 31 klassiska Queen-låtar är faktiskt en riktigt mäktig upplevelse. We Will Rock You tillhör också de mest populära musikalerna i London, så se till att beställa biljetter i förväg om du vill vara säker på att få bra platser.

Grease

Lukten av motorolja, brylcreme, hårspray, tuggummi och cigaretter infinner sig snabbt tillsammans med känslan av papiljotter eller styvt nytt läder när man tänker på musikalen Grease. Den numera klassiska filmen med John Travolta och Olivia Newton John är faktiskt bara en svag antydan om hur bra den här musikalen kan vara på scen i London.

Lejonkungen

Musikalen The Lion King kanske är ett självklart val om man reser med barn och vill se en riktigt maffig musikal – men faktum är att det räcker med att locka fram barnet inom sig för att älska den här Disney-musikalen. Musiken sitter som en smäck redan från början. Se gärna filmen först som uppladdning. Hakuna Matata!

Avenue Q

Blanda Mupparna och Southpark och gör musikal av det – då har du Avenue Q, som just nu turnerar i Sverige i en föreställning i Riksteaterns regi. Den är bra. Se den. Uppsättningen i London är ännu bättre. Det blir liksom det när man har inramningen med West End, den fantastiska Noel Coward-teatern och ett gäng fantastiska brittiska musikalproffs i rollerna.

Det här var ju bara ett litet urval. Det finns otroligt mycket mer att välja på. Du hittar alla aktuella musikaler i London här.