Gevalia på oväntat besök i inkorgen

2005-05-13 – Har du fått spam om Gevalia på sistone? Då är du långt ifrån ensam.

Ett av Krafts amerikanska bolag har på sistone valt att marknadsföra Gevalia-kaffe på den amerikanska marknaden genom att anlita de riktiga storspammarna som Eddie Marin, Scott Richter eller några av deras kollegor.

Inom anti-spamkretsar pratar många om att börja ta till rättsliga åtgärder mot Kraft och deras varumärke Gevalia, och några operatörer har redan gjort det.

http://msnbc.msn.com/id/7602542/

http://legal.hypertouch.com/

Kraft Foods har nu blivit officiellt listade hos SpamHaus som officiell spamkälla:

http://www.spamhaus.org/sbl/sbl.lasso?query=SBL20039

Denna denna listning innebär med största säkerhet att Kraft har blivit utblockerade av alla operatörer som använder

SpamHaus anti-spamlista som skydd (vilket de flesta större operatörer gör).

Att Gevalia marknadsförs via obeställda massutskick av epost bekräftas i ett mail från Kraft Europe, som inte tycker sig kunna göra någonting åt det hela eftersom det är ett av de amerikanska syster- eller dotterbolagen som har beställt spamutskicken.

Kraft Europe, som äger varumärket Gevalia har faktiskt till och med ett standardsvar som de använder när de får frågor om dessa spam-mail som gör reklam för Gevalia:

Hej!

Vi beklagar att du har fått reklam mail från Gevalia kaffe. Dessa mail skickas som en del av ett omfattande postorder- och mailprogram för varumärket Gevalia, som ett av våra dotterbolag driver i USA, och som uteslutande är riktat mot konsumenter i USA. Dessvärre sker det att vissa erbjudanden av och till också dyker upp hos konsumenter i Norden.

Vi ber dig bekräfta att du får erbjudanden till din e-mailadress ___________________, så att vi kan kontakta vårt dotterbolag för att ta bort din adress från adressregistret i USA. Vi skulle även vara tacksamma om du kunde skicka oss det ursprungliga mailet som du fått, så att vi kan spåra det bakåt i sändningskedjan.

Vi beklagar det inträffade ännu en gång.

Med vänlig hälsning

KRAFT FOODS SVERIGE AB

Konsumenttjänst

Svaret från Kraft Europe är väldigt intressant. Särskilt som det visserligen beklagar att jag har fått spam från Gevalia, men inte på något sätt tar avstånd från spam som marknadsföringsmetod. För hur skulle man kunna göra det?

Den folkhemska känsla som Gevalia utstrålar i Sverige ligger väldigt långt från hur detta högst mediokra kaffe marknadsförs i USA, där Gevalia marknadsförs som lyxkaffe! Försäljningen sker främst över webben och via postorder, och marknasföringen sker via de stora affiliate-nätverken. Det är detta som öppnar för storspammarna som ser möjligheten att skicka ut miljontals spam-mail.

Jag tror inte att Kraft som koncern är så blåögda att de inte förstår följderna av sin affiliate-marknadsföring. De har i själva verket valt denna billiga metod att nå så många konsumenter som möjligt till så låg kostnad som möjligt.

Till syvende och sisdt handlar ju faktiskt även denna form av marknadsföring om oväntade besök.