GMail byter utseende

Gmail har sett mer eller mindre likadant ut sedan det släpptes. Nya funktioner har tillkommit och integrerats, huvudmenyn har förändrats, chat, video och telefon har lagts till, men ingen större gränssnittsförändring har skett.

De senaste månaderna har Google anpassat utseendet på tjänst efter tjänst. Först ut var sök (vilket har ställt till det rejält i alla mina presentationer den här hösten), sedan Google Docs, i ett par omgångar, Google Calendar, och nu är det dags för GMail att byta utseende.

Vissa användare har redan fått det nya GMail-utseendet men vi andra som är nyfikna får ännu så länge nöja oss med en video där Google presenterar de nya funktionerna, råkade läcka ut lite för tidigt på YouTube, och en driftig Google-skådare drog ner den och postade den till Vimeo:

Gmail Private Movie from WebSonic.nl on Vimeo.

Det ser bra ut, och även om man inte får se den svarta menyraden överst på skärmen så anar man efter Googles nyhet att de börjar SSL-kryptera söket, att detta är nästa steg i att knyta ihop fler av Googles tjänster närmare varandra. När det är gjort kan vi mycket väl få se en mailticker där uppe i menyraden, oavsett vilken Google-tjänst vi är inne på. Det här sista är mina egna helt fria spekulationer. En ren gissning, men komihåg var ni läste den först 🙂

Källor: TheNextWeb.com och Websonic.nl (som har en mängd skärmdumpar hämtade ur videon).