Google börjar förmedla radioreklam

Radiokanalerna kämpar för att ta sig in på webben och webbmarknadsförarna flyttar sina projekt till webben i en härlig synergi-röra som ger en direkta 90-talsassosiationer. Det finns långtgående planer att göra lead-baserad affiliate-marknadsföring via radioreklam, och nu läser jag, via Beta Alfa att även Google utökar sitt mediautbud med att förmedla radioreklam.

clickz.com/showPage.html?page=3624149

Det är fullt logiskt.

Det är på webben den dynamiska annonseringen försiggår, och därmed är det företagen som är bra på internetannonsering som blir bra på nya, innovativa lösningar även för de andra medierna.

Googles nya radioreklamförmedling går under namnet Google Audio Ads beta. Domänen audioads.google.com leder just nu bara tillbaka till Googles förstasida, men det finns ett anmälningsformulär som är öppet.

Enligt de öppna källor jag har hittat är Google Audio Ads CPM-baserad annonsering, alltså betalning per tusental lyssnare. 20 stora annonsörer är redan igång i programmet som når lyssnare över hela USA. Det rör sig dock inte om obokad radiotid, utan Google Audio Ads har tillgång till vissa reklamtider och annonsörerna kan följa placeringen i ett gränssnitt som påminner om Google AdWords.

Läs mer på ClickZ och SearchEnginWatch.

Sveriges Mediaförmedlares bojkott mot Google börjar alltmer framstå i ett annat ljus. Och Google börjar alltmer anta rollen av den nya tidens mediaförmedlare, inte bara på webben.