Google byter sekretesspolicy och användarvillkor

Idag har Google börjat meddela sin uppdaterade sekretesspolicy och nya användarvillkor. Den nya policyn och de nya anvvändarvillkoren gäller över Google samtliga tjänster (utom Postini) vilket innebär att de har kastat ut över 60 olika användarvillkorsdokument. Ändringarna träder i kraft från 1 mars 2012, och som Google själva skriver: ”Om du väljer att fortsätta använda Google efter att ändringarna träder i kraft gäller den nya sekretesspolicyn och de nya användarvillkoren.”

http://www.google.se/intl/sv/policies/

Vi närmar oss alltså en värld där Googles alla olika (privat)tjänster blir en och samma. Min tro är att vi ganska snart kommer att sluta prata om Google Docs, Google+ och Google Maps och börja se det hela som Google helt enkelt.

Och när allt har byggts ihop ordentligt, så kommer vi se hur det är Google Plus som är den nya produkten, eller att Google helt enkelt skippar Plus och bara blir Google igen rätt och slätt.

En bra artikel på det temat hittar du på ComputerWorld. Jag sammanfattade lite av mina tankar om Google som ett i första hand socialt nätverk: Tänk dig att Google Plus blir Googles enda produkt.