Google Docs – nu med presentationer

Jag har sedan några månader nästan helt slutat använda Word och Excel. Istället använder jag Google Docs. Det är enkelt, som jag oftast får den här typen av dokument med e-post, och mitt GMail-konto har vänligheten att alltid inkludera en direktlänk för att öppna Word- och Excel-dokument med Google Docs. Det har också gjort det enklare att dela arbetsdokument med andra.

Från idag kommer jag även att slippa undan från det ännu bökigare Microsoft-programmet Powerpoint ett program som jag aldrig någonsin har varit särskilt bekväm med. Funktionaliteten är superenkel, och för den typ av rätt enkla presentationer som jag brukar åstadkomma passar det perfekt. Naturligtvis kan man dela presentationer med andra, precis som med alla andra dokument som skapas eller flyttas till Google Docs. Men det är också superenkelt att dela ut en presentation så att andra kan följa den på webben. Här är mitt första försök. Det går dessutom att prata medan man visar den för andra.

Om du inte förstår konceptet med att lagra dokument så att andra som du arbetar med kommer åt dem, så är Googles egen reklamvideo för tjänsten rätt informativ: