Google firar mors dag (nu på rätt datum)

Idag är det mors dag! På riktigt den här gången, och Google repriserar loggan som de visade av misstag för tre veckor sedan (och som sägs ha debuterat på internationella kvinnodagen, fast då enbart i Ryssland.

Google firar mors dag tre veckor för tidigt

9 maj 2010 – Det är inte lätt att hålla reda på internationella avvikelser till lokala högtidsdagar alla gånger. Mors dag firas i Sverige den sista söndagen i maj, i år 30 maj, men i USA firas mors dag den andra söndagen i maj. Google verkar ha missat den här skillnaden och idag visar Google.se en fin Mors dag-logga, tre veckor för tidigt.

Det är en fin logga! Men det här är den andra logotyp-missen som Google gör på bara ett par dagar. Härom dagen stavade man den ryske tonsättaren Tjaikovskijs namn med amerikansk translitteration. Inte riktigt likt Google faktiskt. Man brukade ha grym koll på lokala sedvänjor.

J M Barrie

I Storbritannien, Frankrike och Spanien visar man idag en helt annan Google-logga. Där firar man den skotske författaren J M Barries födelsedag. Han skulle fyllt 160 år idag och har du inte koll på vem J M Barrie är så ska du inte vara alltför sorgsen. Men du känner helt klart till hans mest kända romanfigur, Peter Pan.

Tipstack till @Zittan för J M Barrie-loggan.