Google firar nyårsafton

Även i år önskar Google oss gott nytt år i sin nyårslogga. I år har man fått till översättningen vid klicket. Dock med en klassisk versalisering (Gott Nytt År). Vore nästan konstigt annars.

Med tanke på min pågående granskning av Bings sökresultat kan jag konstatera att där Google genomgående visar färska nyårsöskningar, visar Bing upp flera sökresultat från förra årets nyårshälsningar och en av träffarna i Bing-resultatet fyller sex år idag. Nyhetsresultaten från Södermanlands Nyheter, VLT och Norrbottenskuriren är dock faktiskt färska.

Uppdatering 2012-01-01

Under nyårsdagen ändrades loggan en liten sula och ser nu ut så här istället.

Googles nyårshälsning 2010/11

2010-12-31 – Det vore konstigt om inte Google skulle fira nyårsafton på något sätt. Och mycket riktigt har Google idag en speciallogga som verkar gå på alla sajter.

Som vanligt har man, på Google.se missat att översätta sökningen som sker när klickar på loggan. Klicket går till en sökning på [New Year’s Eve] och inte till en sökning efter nyårsafton (google.de länkar t.ex. till en sökning efter Silvester). Men med tanke på att det är själva nyårsaftonen som eftersöks så kan vi kanske förvänta oss en annan logga imorgon?

Uppdagering: På nyårsdagen visas samma logga men med annan söktext vid klicket. Idag sker sökningen efter [New Year’s Day] istället och inte heller idag har översättningen blivit korrekt från Google.se. Som någon sade, det är ju inte livsnödvändigt precis, men fånigt och onödigt att inte sätta den lilla extra pricken över i och översätta de här texterna.