Google har uppdaterat sin iPhone-app

För en vecka sedan (9 december) uppdaterade Google sin iPhone-app. I den nya versionen är röstsökningen förbättrad men kräver fortfarande ett klockrent amerikanskt uttal om man vill hitta någonting (mandarin och japanska ska också fungera, men där räcker mina språkkunskaper inte alls till).

Nu måste man göra ett aktivt val för att lämna Google App

Om vi tar de dåliga nyheterna först, så är jag kritisk till att Google har frångått sin tidigare strategi att enbart använda appen som ett skal mot sina webbapplikationer. Där man tidigare skickades direkt till Safari stannar man nu allt oftare kvar i Google-appen. Åtminstone vad gäller webbsöket, och det är lite synd tycker jag.

Det är visserligen inte alls lika illa som i Bing-appen, där det inte över huvud taget finns något alternativ för att lämna appen så att man kan utnyttja vanliga browserfunktioner som att kopierar URLen eller bokmärka sidan. Google har ändå ett lätt åtkomligt alternativ för att öppna de sajter man hittar i Safari.

Peka på dubbelpilen till höger om sökrutan så visas de tre alternativen Röstsökning, Lägg upp igen (ladda om sidan) och Öppna i Safari.

Av de övriga applikationerna som finns tillgängliga från Apps-skärmen är det, liksom tidigare, bara Google Maps och Google Earth som öppnas i separata appar. Alla de övriga går fortfarande till Googles särskilda webbtjänster för iPhone. Dessa blir för övrigt hela tiden bättre. Nu senast upptäckte jag att Google Calendar har utvecklats och blivit lika bra som på webben. Men det förtjänar nog en helt egen bloggpost.