Google lägger ner Wave

Vid den här tiden förra året rådde det total upphetsning över Google Wave. Upphetsningen gick över rätt snabbt efter att Wave släpptes och alla upptäckte att det inte alls var en ny social plattform utan ett rätt besvärligt sätt att kommunicera på. Sedan blev det allt tystare om Google Wave, tills idag, då Google meddelar att man kommer att avbryta utvecklingen och så småningom lägga ner hela satsningen.

Själv tycker jag att det är lite synd, för även om jag inte har använt Google Wave varje dag, eller ens varje månad, så har jag ibland haft stor nytta av möjligheten att samarbeta med andra i en live-plattform. Som projektverktyg i en geografiskt spridd grupp är det alls inte så tokigt, men av någon anledning används det alltför sällan så. Inte ens av mig, som faktiskt gillar det. Jag vet inte varför det blev så, men trots att jag under sommaren flera gånger har behövt samarbeta kring texter så har jag inte ens tänkt på Google Wave som en lösning.

Wave funkade kanske inte så bra som det var tänkt, kanske utvecklades det inte tillräckligt för plattformen och kanske var det lite för skakigt, men jag tror att den stora misset från Google i själva verket var en marknadsföringsmiss. För när Google gjorde sin mastodontpresentation av Wave så var det inte ett projektverktyg som presenterades, utan något som skulle revolutionera vårt sätt att kommunicera. Så blev det ju förstås inte, men det var ett rätt juste sätt att samarbeta kring texter, med bilder, svar, kommentarer, filmer och allt vad man nu kan behöva.

Nåväl. Jag kommer trots allt att klara mig utmärkt utan Google Wave. Mest för att jag under tiden har blivit en flitig Piratepad-användare. Utan allt fluffet kring samarbetandet kring texter så går det snabbt och fungerar otroligt mycket mer smärtfritt än Google Wave någonsin gjorde.

Andra om nerläggningen:

Mashable: RIP Google Wave