Google och Sveriges Annonsörer äntligen sams

Sveriges Annonsörer avbryter bojkotten av sökmotorannonsering via Google AdWords och Google i Sverige ställer sig bakom Sveriges Annonsörers etiska regler för sökmotorannonsering.

Se där! Två glada nyheter så här i slutet av veckan.

Jag letar efter uppgifter med lite mer substans kring överenskommelsen, än de fåtaliga rader som man hittar i pressmeddelandet från Sveriges Annonsörer:

Johan Kinnander,chef för Google i Sverige säger:

– Vi stödjer principerna bakom Sveriges Annonsörers etiska regler för mediabyråer, också de som är utvecklade för att stödja transparens mellan byråer och kunder. Vi är mycket glada över att Sveriges Annonsörer har beslutat avsluta sin bojkott mot Google och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med dem och deras medlemmar. Dagens tillkännagivande är goda nyheter för användare, annonsörer och sökmotorer.

Anders Ericson från Sveriges Annonsörer säger:

Vi är glada över Googles stöd för våra regler. Dessa rekommendationer är viktiga för att sökmotorer, svenska byråer och sökmarknadsföringsföretag effektivt ska kunna utveckla den svenska nätannonsmarknaden. Vi anser att nätbaserad sökannonsering erbjuder verkliga möjligheter för sveriges annonsörer och byråer.

Bäst är nästan bilden på Johan Kinander och Anders Ericson.

Nästa steg är en uppsättning etiska regler för sökmotoroptimering som Google kunde ställa sig bakom.

Tack till Lars Ilselid för tipset!