Google TV – din TV får en hemsida

Idag puffar Google för Google TV från förstasidan av Google.com…

…och det var väl bara en tidsfråga innan Google skulle ge sig på TV-apparaterna. Google TV presenterades första gången redan i maj i år. Men nu är det tydligen dags för skarpt läge. ”The last screen to get liberated skriver Google själva i sin marknadsföring.

Jag sitter och lyssnar på ett föredrag om hur medierna blir en del av affären på Internetdagarna, och det handlar förstås om att medierna sträcker sig ut på nätet och utanför nätet, om inlåsningen som Amazon försöker med i sin Kindle och som Apple på sitt sätt har i App Store just som jag upptäcker presentationen av Google TV på www.google.com/tv/.

Och plötsligt så skapar Google en helt ny sorts optimering, och skriver om Google TV Web Site Optimization Guide. För nu gäller det att optimera inte bara appar, utan även våra webbsajter för att bli tv-mässiga.

Hemma hos mig är TV.nu väldigt ofta öppet från någon av de 3-5 datorerna i TV-soffan. Det är klart att man ska kunna söka efter TV-utbudet direkt på teven och inte behöva begränsa sig till det smala utbud som ens kabelleverantör tillhandahåller.

Det här kommer att bli kul. Google TV-bloggen har absolut en plats i mitt flöde från och med nu. Och jag längtar efter en svensk smak av Google TV.