Gör ett domänklipp på Kvarndammen!

Andreas Viklund Konkursförvaltaren Kaiding säljer sin domän andreasviklund.com via Kvarndammen (KVD). Och det verkar inte vara särskilt bra fart på budgivningen än så länge. Igår låg högsta budet på 400 Euro och idag på förmiddagen har någon höjt till 600 €. Lägstabudet är inte uppnått, och jag har inte den blekaste aning om vad det kan ligga på, man gissningsvis är domänen, som har PageRank 9 hos Google värd åtminstone en miljon kronor.

Varför så mycket? Jo därför att sajten har 80 miljoner inlänkar från 60 000 domäner. Fråga vem som helst som har försökt skaffa inlänkar hur mycket jobb det skulle kräva att skaffa dem till en ny sajt.

Länkarna kommer från alla de WordPress-teman som Andreas Viklund har gjort och som alla innehåller en länk tillbaka till upphovsmannen.

Jag tycker förstås att det är en smula märkligt att sälja domänen via KVD, en sajt där man i vanliga fall köper bilar, motorcyklar, byggmaterial och köksbänkar… men kommer förstås att följa utvecklingen. Marknaden för domänförsäljning verkar vara rätt lugn just nu. Själv har jag i några veckor haft tre domäner till salu via Miss Domain utan att någon har visat något som helst intresse för dem. Där försöker jag lite stillsamt sälja bjorkved.se, valfritt.se och bolaneguiden.se.

Men, om priset för andreasviklund.com skulle raka i höjden så kan ni ju alltid fundera på att istället köpa Lindqvist.com. Den har alls inte lika hög PageRank, men den är äldre än Google och har åtskilliga inlänkar som är äldre än Google självt. Priset? Ett kap för 500 000 kronor. Bara att slå till.