Guava – Vinn iPad och gå ur Svenska kyrkan

Ända sedan mina fösta insikter i affiliate-branschen har jag försökt undvika den sorts tävlingsliknande aktiviteter som Guava, till synes framgångsrikt sysslar med när de arrangerar en tävling om en iPad där tävlingsdeltagarna erbjuds hjälp med att gå ur Svenska kyrkan och samtidigt hämtar in adresser till ett företag som gjort sig kända för att gärna och ofta skicka e-post. Detta dessutom med samma halvdanska som Guava så ofta uttrycker sig på i sin kommunikation.

Så här ser den aktuella aktiviteten ut:

Efter att man givit ifrån sig sin e-post och fysiska adress (jag använde naturligtvis inte min riktiga) så får man fylla i ett Adpepper-formulär som förändrar sig allteftersom man svara på frågorna. I mitt fall blev det enbart nej på allting så att de stackars företagen ska slippa skicka ut saker till mottagare som inte finns. Däremot är jag smått nyfiken på vad som kommer att landa på den e-postadressen jag angav.

En av frågorna förvånar lite mer än de övriga. Mitt i alla frågor om vilken mobiloperatör man använder, hur ofta man köper choklad och om man vill prenumerera på indiskt te kommer frågan om man kanske vill ha hjälp att gå ur Svenska kyrkan:

Som vanligt i sådana här sammanhang är Bonnier och Adpepper två av företagen bakom utskicket. Även i övrigt är det väl ungefär samma namn som vanligt. Fast när det är Guava som ligger bakom är det skojigare än vanligt att läsa villkorstexten (mina kursiveringar):

Undersökningen utges av Guava Media A/S. Du ska vara fyllda 18 år för att kunna deltaga i undersökningen.

Genom deltagande accepterar du att Guava Media A/S och deras partners såsom Bonnier, Homeenter, Securia, ITH, Adpepper, Vacation Marketing, Egmont, Telenor och Speedwell A/S kan kontakta dig via brev, e-mail och/eller telefon/sms för att erbjuda dig abonnemang på tidsskrifter, underkläder, böcker eller andra produkter med utgångspunkt i de intressen du har angivit i undersökningen, samt registrering av kontaktupplysningar om förbrukaren som är nödvändiga.

Reazonen, billigtzonen.se, E-konsument, Konsumenthjälpen.se, fabolousoffers.com, Sendaway, VIP mail, Premiemail.se, Erbjudandezonen, Konsumentrabatten, Erbjudandejakt.se, Öob, gratisprovar.net, Lyxmail, Asikto, Hyper Active och Gratis123.se. Du kan när som helst avanmäla dig dessa nyhetsmails. Genom att acceptera villkoren ger du din tillåtelse till att vi och våra samarbetspartner får vidareförmedla annonser och övrig information till dig via e-mail eller annan form av elektronisk post. OBS! Du får max.6 nyhetsbrev av ovanstående plus dem som du eventuellt själv har valt.

Om du i undersökningen har bett om provabonnemang, utökad information eller annat som kräver att vi vidarebefordrar upplysningar accepterar du att dessa blir vidarebefordrade till annonsören. Där vidare ges enbart de upplysningar som är nödvändiga för att annonsören kan leverera dig det önskade. Du kan alltid kontakta Guava Media A/S och undanbe dig alla kontakter som kan komma med bakgrund i de uppgivna upplysningarna från undersökningen. Guava Media A/S lagrar dina uppgivna svar i 12 månader för statistiskt användande. Du kan alltid kontakta Guava Media A/S och be om att dina svar och informationer blir raderade från vår databas.

Tävlingen utlottas av Guava Media A/S och löper fram till den 2011-08-15.

Därefter kommer vinnaren bli kontaktad direkt via mail, telefon eller post. Det är helt gratis att tävla. Vinnaren betalar själv eventuell vinstskatt. Genom deltagande accepterar du att om du vinner ett pris, kommer ditt namn och din hemstad att bli offentliggjord, precis som Guava Media A/S kan kräva att få ta bilder av överräckandet eller be om en kommentar om vinstmottagandet. Tävlingen är aktiv i både Sverige, Danmark, Norge och Finland

Guava Media A/S

contact@guavamedia.com

Jag har verkligt svårt för att tro att tävlingen kommer att ha samma jultema fram till 15 augusti 2011. Det framgår inte heller om det är från detta datum Guava räknar de 12 månader de tänker ”spara och bearbeta svaren”. Men viktigast i sammanhanget är att det är långt ifrån bara Guava Media A/S som sparar din e-postadress om du deltar i tävlingen. Om du deltar kommer du med all säkerhet få ägna stor kraft och mycket tid till att få bort sin e-postadress från Reazonen, billigtzonen.se, E-konsument, Konsumenthjälpen.se, fabolousoffers.com, Sendaway, VIP mail, Premiemail.se, Erbjudandezonen, Konsumentrabatten, Erbjudandejakt.se, Öob, gratisprovar.net, Lyxmail, Asikto, Hyper Active och Gratis123.se…