Hitta lokala annonser med Annonskartan

Ted Valentin, killen som äger alla sökbegrepp som har med uppsatser att göra, har under sommaren släppt den ena kartbaserade sajten efter den andra. Efter att ha hjälpt oss att hitta trådlösa nätverk, god sushi, badplatser, campingplatser, gymnasier och studentrabatter är det nu dags för den verkliga killersajten: Annonskartan.se.

Webben är global, men webbanvändandet är ytterst lokalt – precis som eftertextmarknaden alltid har varit. Oavsett vad man vill köpa – en säng, soffa, gräsklippare, snöslunga eller en Volvo Amazon – så vill man ofta att säljaren ska finnas inom ens omedelbara geografiska närhet. Är man i Stockholm någonstans så brukar det inte vara så svårt. Där väljer man annonsörer i närheten för att man vill spara tid, som sist jag köpte teve därför att Champion Leages-finalen krockade med Lost och en ny teve behövdes inom en halvtimme.

Befinner man sig i Norberg, som jag ofta gör så vill man av förklarliga skäl hitta en säljare i Norberg, och inte i Västerås eller Leksand. Och det är här Annonskartans storhet kommer in i bilden.

Annonskartan passar perfekt in i Teds nätverk av kartor och kan nog bli en favorittjänst hos många. Enligt intervjun i InternetWorld indexerar sajten just nu 1,2 miljoner svenska annonser så risken är liten att man inte hittar det man letar efter. Det gäller bara att komma ihåg vart man ska gå.

Jag skulle nu vilja se en liten widget av något slag från Annonskartan, så att man kan bädda in sökningar från den på sin egen sajt. Ett hundforum skulle enkelt kunna hjälpa valpköpare att hitta valpar, ett husbyggarforum kan hjälpa användarna att hitta överblivet byggmaterial… möjligheterna är obegränsade.