Hur kopplar man Google+ till Twitter?

 Jag har sedan några veckor kopplat mitt Google+-konto till Twitter, så att alla trådar jag startar på Google+ automatiskt publiceras på Twitter. Märk väl, inte tvärtom. Det vore fel tycker jag, eftersom Twitter är ett otrådat forum och en massa ovänsentligheter och halva utbyten i så fall skulle postas dit. Ni ikväll frågade @charlotedasilva hur jag hade gjort, och jag jäktar genast hit för att skriva en beskrivning av hur det går till.

Den snabba sammanfattningen är: Sätt upp ett Feedburner-flöde för din RSS från Google+ och se till att Feedburner autopostar detta till Twitter.

Så här går det till:

1. Leta rätt på ditt RSS-flöde för Google+

Gå till din Google+-profil och kopiera det långa ID-numret i URLen. Mitt Google+-ID är 102490519267673133452

Kopiera sedan ID-strängen och lägg in den i adressen till RSS-flödet för dina publika postningar på Google+:

http://plusfeed.appspot.com/102490519267673133452 (URLen går inte att klicka på)

Flödet innehåller de publika poster som du postat. Alltså inte de som du har postat enbart till en viss krets. (Men ett tips, om du vill framhäva dina postningar lite extra, är att posta både publikt och till en viss krets.)

2. Skaffa ett Feedburner-konto

Om du inte redan har ett feedburner-konto är det absolut läge ett skaffa ett nu. Det gör du via http://feedburner.google.com/

 

När kontot är klart ser startsidan på Feedburner ut så här, och det är bara att lägga in adressen till ditt flöde på Google+

(På bilden har jag klistrat in URLen till mitt reco-flöde från Reco.se.) Gå igenom alla stegen vidare och se till att Google även skapar lite statistik över ditt flöde. Det är alltid kul att ha senare.

3. Koppla ditt Twitter-konto för autopostning av flödet

Här blir det lite knivigare. Det handlar om att du ska tala om för Feedburner vilket Twitter-konto som ska posta ett flöde och vilka poster som ska postas. Många klick behövs:

  1. Gå tillbaka till startsidan för Feedburner och klicka på namnet för ditt nya flöde (mitt heter Google Plus – Nikke Lindqvist).
  2. I övre menyraden finns alternativet Publicize. Klicka på det.
  3. Välj Socialize i undermenyn till vänster på sidan
  4. Koppla in ditt Twitter-konto (du ger Feedburner tillåtelse att posta till Twitter från det kontot).

Om du vill avgränsa så att inte alla dina postningar på Google+ postas till twitter så kan du göra det längre ner på sidan. Där ser du också hur tweetsen kommer att formateras. Det är bara dina offentliga poster som postas i flödet, aldrig svar och kommentarer.

Sedan är det bara att klicka på spara. Det kan ibland ta någon timme innan flödet börjar uppdateras.

Och, för övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti.