Hur undviker man att bli spårad av FRA?

Kunde inte låta bli. Var tvungen att kolla om någonting intressant avhandlades på Jaiku inatt. Det gjorde det. Där diskuterades vad terrorister (och media som vill säkra sitt källskydd) kan göra för att undvika att deras e-post och telefonsamtal avlyssnas av FRA (om nu lagen skulle gå igenom).

Det visar sig att det finns en hel del som går att göra. Intressantast är nästan kommentaren om varför riksdagen tror att just terrorister är så dumma att de skulle använda sig av okodad kommunikation när de planerar terrordåd.

http://jonatan.jaiku.com/presence/37696354

Man kan ju obstruera också…

Jag kunde inte låta bli att fundera över hur man bäst kan ställa till det för FRA (som ju redan avlyssnar och scannar en massa kommunikation). Det bästa jag kan komma på är att jag sätter upp en mail action i min GMail som skickar allting som ser ut som spam vidare till en oanvänd mailbox som står på en server i Sverige och som genast skickar tillbaka den till Gmail där jag genast slänger alla inkommande mail som skickas från just den mailboxen. Om jag lägger till några hyggligt slumpmässigt valda men misstänkta ord i slutet av varje mail så skulle ju detta innebära att bara min mailkommunikation skulle belasta FRA-servrarna med uppåt 10000 mail om dagen.

Så här skulle kedjan gå.

  1. Någon av mina svenska e-postadresser får ett spam-mail.
  2. Detta skickas (liksom all annan e-post) vidare till GMail.
  3. GMail försöker stuva undan spam-mailet i Spam-arkivet.
  4. En mail action hoppar in, och skickar vidare till en adress som t.ex. mail snabel-a nerpsammad.se efter att ha lagt till en sidfot med några kluriga ord om bröllop, kärkraftverk, fest, bilbomb och annat smarrigt i sidfoten.
  5. Servern som läser av all mail för domänen nerspammad.se lägger också till några väl valda stoppord i sidfoten och skickar omgående tillbaka mailet till GMail som
  6. kastar bort mailet utan att titta på det.

Om jag räknar rätt borde de flesta spam-mail passera sveriges gränser fyra gånger på detta sätt och dessutom bli skummare och skummare för varje gång. Möjligen kunde man lägga in ytterligare några mailkonton i loopen och även blanda in Hotmail och Yahoo mail för att riktigt röra till det.

Någon som har fler goda idéer för hur vi ska möta upp ifall riksdagen röstar fel på onsdag?