Mallorca var inte alls vad jag trodde. Det var mycket bättre!

Mallorca var inte alls som jag trodde. Jag kunde faktiskt aldrig ens ha föreställt mig att jag skulle få tre så sköna veckor!

Pegen och Juttas hus på Mallorca är helt underbart. Skulle det vara bokat under dina veckor kan jag rekommendera en titt i Sembos katalog. Beställ den på www.sembo.se.

Vi är precis hemkomna från en treveckors vistelse på Mallorca, där vi har hyrt ett helt otroligt hus. Jag har nu åtskilliga gånger försökt förklara för klentrogna vänner att man faktiskt kan bo helt utan synliga grannar på Mallorca, att vi, om vi inte hade åkt och badat varenda dag, inte skulle ha mött en enda människa, att vi vandrade runt nakna i, på och runt huset utan den minsta oro för att någon skulle komma förbi.

När sommaren planerades någon gång i april i år var vi helt på det klara med att vi skulle hyra hus någonstans i Frankrike. Efter några kvällars surfande kunde huset kanske ligga i Italien, och efter ytterligare några kvällar konstaterade vi att Spanien inte heller låg så avigt till.

Så plötsligt hittade Lena ett riktigt fint hus som gick att hyra, och det låg på Mallorca! Ingen av oss hade varit där förut, men vi var båda fyllda av förutfattade meningar. Ändå. Sajten påminde ju inte alls om vad vi båda trodde att Mallorca var. Staden Felanitx, tre kilometer bort hade ingen hört talas om, och det gjorde ju bara det hela ännu mer lovande.

Jutta Grapengeisser och Pegen Lindqvist som hyr ut sitt hus, har bott i det de senaste åtta åren. Det är nästan autonomt vad gäller el-energi, med tre solfångare på taket. Egentligen är det bara tvättmaskinen och färskvattnet som kräver att man kör deras gasoldrivna generator. Matlagningen sker på gasolspis eller på någon av grillarna, utanför eller i deras välutrustade, mycket rustika kök. Kylskåpet går också på gasol och varmvattnet (som det alltid fanns tillräckligt av) kom från den stora soldrivna varvattensberedaren på taket.

Behöver jag säga att jag stortrivdes?

Jutta och Pegen bodde under tiden i ateljén i närbelägna Felanitx. Men packade efter två veckor bilen för att åka hem och fira semester i Sverige. På gränsen mellan Småland och Östergötland när jag tänker på det… Det är området som igår, den tredje juli, redan hade slagit det 150 år gamla regnrekordet för juli månad! Stackarna…

Hyra hus på mallorca: www.biotope.net/mallorca