I love my Mac – hyllningssång till en dator

Har du aldrig tyckt om en dator? Då har du aldrig haft en Mac. Så lyder två av textraderna i den svenska översättningen av webhiten I Love My Mac av Daphna Kalfon.

Faktum är att jag har svårt att tänka mig att någon spontant skulle skriva en hyllningsång till någon annan datormodel än en av Apples Macintosh-datorer. Hur många skulle ens skriva en kärleksförklaring till en… Dell? Och jag har ännu svårare att tänka mig att andra människor, jorden över spontant skulle göra översatta versioner av låten om någon nu gjorde en.

Mac-användare är annorlunda

Men när det gäller Mac-användare så är det helt annorlunda. Vi blir lätt lite fåniga, och får mycket speciella förhållanden till våra datorer.

Dapna Kalfon, som har skrivit det engelska originalet, har skapat en hel sajt kring sin hyllningslåt, www.ilovemymacthesong.com, och bjuder in Mac-användare över hela världen att göra sina egna versioner av låten (i GarageBand, vad annars?) och att lägga upp dem på Daphnas sajt.

Den svenska versionen heter Jag älskar min Mac och är översatt och framförd av Ingemar Ragnemalm. Du hittar den på

www.ilovemymacthesong.com/internationSongs/page9/page9.html

Hyllningslåten finns, i skrivande stund, översatt till tyska och svenska. Den japanska och italienska versionen är också på väg, och jag skulle inte bli alls förvånad om en uppsjö andra språk finns på Daphnes sajt inom några veckor.

Lyssna, skratta eller njut på www.ilovemymacthesong.com