Idag är bloggen naken

Nikke index, är idag, den 9 april, tillsammans med tusentals andra sajter och bloggar totalt naken. Så här skulle den se ut utan CSS-formatering. Men varför? Tja helt enkelt för att fira CSS Naked Day. Det är tredje året som sajter deltar i denna hyllning till alla bloggdesigners som sitter och meckar näterna igenom för att skapa snygga bloggmallar.

Vill du vara med? Det är enkelt. Leta rätt på din bloggs CSS-fil (oftast heter den style.css eller screen.css) och byt tillfälligt namn på den. Svårare är det inte. Det verkligt svåra är att svälja stoltheten och visa upp sina tankar i all sin nakenhet. Törs du vara med?

Det jag tycker är det roligaste med Naked Day är att man ser deltagande sajter och bloggar som sökmotorerna ser dem. Helt plötsligt blir det uppenbart för alla vad som är huvudrubriker och underrubriker på sajterna och hur bilder egentligen används i formen. Men den tyngsta anledningen till att jag deltar i firandet av CSS Naked Day är i mitt fall att jag faktiskt tycker att formen är sekundär. CSS-formatering är praktiskt, det är underbart att kunna separera form, innehåll och funktion, men det är alltid innehållet som kommer att vara det primära i min bok. Därför är jag med. Jag firar innehållet, sajtstrukturen och formen som klistret som håller ihop det hela.

Tack till

Har du också klätt av din blogg? Skicka en pingback eller lämna en kommentar så lägger jag in dig i listan här under och gör en jämförelse-bild när den nakna dagen är över.

Om du inte har varit här tidigare har du här nedan en bild på hur Nikke Index brukar se ut i vanliga fall:

Andra nakna bloggar:

Cap & Design har också uppmärksammat CSS Naked Day i en liten blänkare.