Igår blev jag medlem i Piratpartiet

Igår tog jag och 5000 andra svenskar steget att bli medlemmar i Piratpartiet. Det var, åtminstone för mig, ett ganska stort steg. Fram till igår har jag inte kunnat se någon anledning till att bli medlem. Men domen igår, storleken på det utdömda skadeståndet, och särskilt de slarvigt utdömda fängelsestraffen knuffade mig och många andra över gränsen.

Piratpartiet har nu fler medlemmar än Vänsterpartiet och Miljöpartiet tillsammans. Inatt gick de (vi) om Folkpartiet i medlemsantal och om det fortsätter i samma takt kommer även KD att passeras i medlemsantal innan helgen är över.

Live-statistik över antalet medlemmar hittar du här. Från att jag tog skärmdumpen av bilden till höger och tills jag skiver detta, en tidsrymd på några minuter, har medlemsantalet ökat till 20725.

Jag tror att Piratpartiet har en god chans  i EU-valet den 7 juni. Särskilt som de övriga partierna genomgående ignorerar den här frågan. Visst. Miljöpartiet och Vänsterpartiet ägnar ibland frågan några minuter, men de har viktigare huvudfrågor och har inte alls samma tyngd i integritetsdebatten. Det har Piratpartiet.

Tekniken vinner alltid över juridiken såg jag någon säga på Twitter igår. Gårdagens dom har redan överklagats. Någon gång år 2017 har den vandrat färdigt genom alla juridiska instanser. Det skulle förvåna mig mycket om juridiken (och den bakomliggande politiken) inte har har hunnit ikapp dagens tekniknivå då. Kanske, kanske har även de kulturella affärsmodellerna hunnit ikapp dagens tekniska nivå då också.

Tekniken kommer förstås ha rusat vidare. Det är det enda vi kan vara riktigt säkra på.